Virš Kauno pakilo didžiausias krepšinio aitvaras
(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Savaitgalį virš Kauno Nemuno salos pakilo įspūdingo dydžio krepšinio aitvaras, dekoruotas kauniečių ir miesto svečių piešiniais krepšinio tema.

Iš toli matomas spalvingas aitvaras sklandė virš salos beveik tris valandas. 42 kv. m ploto aitvarą paleido krepšinio gerbėjai, atnešę jį į salą iš Kauno „Akropolio“, kur beveik dvi valandas piešė ant aitvaro. Šiuo krepšinio aitvaro piešimu buvo pradėtas projektas „Piešiu krepšinį“.

Pirmieji savo potėpius ant aitvaro sparnų uždėjo žalgiriečiai Tadas Klimavičius ir Artūras Milaknis, nupiešę vienas kitą. Jų padrąsinti, prisijungė krepšinio gerbėjai, kuriems piešti padėjo aitvarų meistras Tadas Surkys bei menininkės Skaidra Jankaitė ir Agnė Mikalauskienė. Kad piešinių autoriams ir juos palaikantiems žiūrovams laikas neprailgo, gerą nuotaiką padėjo palaikyti „Žalgirio“ komandos šokėjos, surengusios pasirodymą.

Didžiąją piešinių autorių dalį sudarė vaikai – jų susirinko daugiau kaip 50. Šalia savo piešinių vaikai parašė ir linkėjimus šalies krepšinio rinktinei – iškovoti „auksą“ Europos vyrų krepšinio čempionate.

Vaikai į renginį taip pat atnešė apie 30 piešinių, skirtų konkursui „Piešiu krepšinį“. Šiame konkurse gali dalyvauti visos Lietuvos krepšinio gerbėjai, popieriaus lape pavaizdavę, ką jiems reiškia antroji mūsų šalies religija – krepšinis, ir iki rugpjūčio 8 d. nusiuntę arba nuvežę savo piešinius į artimiausią „Akropolį“. Geriausiai įvertintų piešinių autorių laukia susitikimas su krepšininku Linu Kleiza.

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: