(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Jau šiandien – 18 val. Kauno filharmonijoje koncertas „Kai susitinka virtuozai”.

ALEXANDER GILMAN – (smuikas, Vokietija)
KASPARAS UINSKAS – (fortepijonas, Lietuva)

Programa:
Franz Waxman
Fantazija G. Bizet operos “Karmen” temomis
Ludwig van Beethoven
Sonata smuikui ir fortepijonui F-dur, Op. 24, Nr. 5
Romansas smuikui Nr. 2 F-dur, Op. 50
Johannes Brahms
Sonata smuikui ir fortepijonui Nr. 1 G-dur Op. 78
Camille Saint-Saëns
Introdukcija ir Rondo Capriccioso a-moll Op. 28

“Naujoji muzikų karta” pradeda savo koncertų ciklą “Naujosios kartos geriausieji”, kuriame pristatys tris pirmo ryškumo atlikėjus su pasaulį jau užkariavusiomis programomis. Pianistas Miroslavas Kultyševas, smuikininkas Aleksandras Gilmanas ir pianistas Kasparas Uinskas į Lietuvą atvyksta tiesiai iš žymiausių užsienio koncertų salių ir mūsų šalies publikai žada neužmirštamą klasikinės muzikos šventę. Aukščiausias profesionalumas, giliausios emocijos ir begalinio grožio muzika užlies Lietuvos koncertų sales.

Apsilankykite ir patirkite muzikos stebuklą!

Pirmo ryškumo žvaigždės, atvykę tiesiai iš pasaulio koncertų salių, pradės “Naujosios muzikų kartos” koncertų seriją “Naujosios kartos geriausieji”. Niujorko Carnegie Hall, Berlyno filharmonija, Kiolno filharmonija, Londono Wigmore Hall – tai tik keletas prestižinių salių, kuriose tenka koncertuoti kaip solistams smuikininkui Aleksandrui Gilmanui ir pianistui Kasparui Uinskui. Smuiko virtuozas A. Gilmanas pagarsėjęs ne tik neįtikėtinu vituoziškumu, gebantis groti greičiau ir tiksliau nei daugelis pasaulio smuikininkų, bet ir turintis užburiantį, reto grožio garsą, kurį jis išgauna grieždamas G. B. Guadagnini instrumentu, pagamintu 1761 m. Savo neeilinio talento dėka, atlikėjas šiandien yra vienas geidžiamiausių smuikininkų pasaulio koncertų salėse, į kurio koncertus buriasi pilnos salės klausytojų.

A. Gilmano ir K. Uinsko duetas leis pažinti gražiausius kamerinės muzikos kūrinius. Virtuozinė F. Waxmano “Fantazija Karmen tema” persipins su gaivia ir spalvinga L. Van Beethoveno “Pavasario sonata”, o melancholišką ir svajingą J. Brahmso sonatą pakeis C. Saint-Saënso Introdukcija ir Rondo Capriccioso, atskleidžianti visas smuiko virtuozines galimybes.

Naujai susikūręs duetas klausytojams žada padovanoti neužmirštamas akimirkas su kamerinės muzikos perlais.

Bilietų kaina: 20 Lt, 30 Lt, 40 Lt, 50 Lt. Bilietus platina TIKETA ir Kauno filharmonijos kasos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: