Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Jungtinėse Valstijose didėja parama tos pačios lyties asmenų santuokoms, rodo trečiadienį paskelbti Kvinipiakų universiteto apklausos rezultatai, kurie taip pat rodo, kad dauguma amerikiečių pritaria marihuanos legalizavimui.

48 proc. žmonių, apklaustų telefonu, sakė, kad remia tos pačios lyties asmenų santuokas. 2008 metais, kai universitetas atliko tokią pačią apklausą, taip kalbėjo 36 proc. apklaustųjų.

Gėjų santuokoms dabar nepritarimą pareiškė 46 proc. žmonių – mažiau nei 55 proc. prieš ketverius metus.

Baltųjų katalikų grupėje gėjų santuokoms pritarė 49 proc. respondentų, nors JAVkatalikų vyskupų konferencija griežtai nepritaria tam, kad gėjai ir lesbietės tuoktųsi.

JAV Aukščiausiasis Teismas galbūt jau penktadienį nuspręs, ar svarstyti tos pačios lyties asmenų santuokų konstitucingumą. Tokios santuokos jau yra legalios devyniose valstijose, bet nepripažįstamos federalinėje teisėje.

“Atrodo gana aišku, kad požiūris į tos pačios lyties asmenų santuokas Amerikos visuomenėje sparčiai kinta”, – sakė Peteris Brownas (Piteris Braunas), Kvinipiakų universiteto Visuomenės nuomonės tyrimų instituto direktoriaus pavaduotojas.

Pernai spalio mėnesį “Pew Research Center” nustatė, kad 46 proc. amerikiečių pritaria tos pačios lyties asmenų santuokoms, o 44 proc. – joms nepritaria. Pastaraisiais metais parama augo sparčiau.

Kvinipiakų universiteto apklausa taip pat parodė, jog 51 proc. amerikiečių galvoja, kad marihuana turėtų būti legalizuota, ir jog 44 proc. amerikiečių tam nepritaria. Labiausiai tos pačios lyties asmenų santuokas remia vyrai ir 18-29 metų žmonės.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: