Kaunas.lt archyvo nuotr.

Prieš keletą metų Kaune pradėjus veikti vos keliems mobiliesiems ūkininkų turgeliams, šiandien jų net aštuoni. Natūralią, Lietuvoje pagamintą produkciją pamėgę miestiečiai į Kauną vilioja užsukti ir čia savo produkciją realizuoti vis daugiau ūkininkų.

Abipusio bendradarbiavimo tarp Kauno miesto savivaldybės ir Žemės ūkio kooperatyvo „Lietuviško ūkio kokybė” pastangomis pavyko pasiekti, jog vis daugiau ūkininkų atvažiuoja į Kauno miestą bei čia realizuoja savo užaugintą ar perdirbtą produkciją. 2009 m. mieste pradėjus veikti 4 turgeliams, netrukus kauniečių prašymu šis skaičius buvo padidintas kelis kartus. Šiuo metu mobilūs ūkinių turgeliai veikia Panemunės, Dainavos, Šilainių, Vytėnų, Vilijampolės, Centro ir Kalniečių seniūnijose.

„Pastaruoju metu viešojoje erdvėje vis girdime tam tikrų organizacijų ir pavienių ūkininkų nepasitenkinimo pareiškimų dėl prekybos viešose vietose rinkliavos Kauno mieste padidinimo. Leiskite užtikrinti, kad mūsų kooperatyvo organizuojamuose mobiliuose ūkininkų turgeliuose prekiaujantys ūkininkai vietinės rinkliavos padidėjimo nepajuto”, – teigė Žemės ūkio kooperatyvo „Lietuviško ūkio kokybė” direktorius Mindaugas Maciulevičius.

Pasak M. Maciulevičiaus, pieš priimant rinkliavos didinimo sprendimus, administracijos darbuotojai paklausė ir kooperatyvo nuomonės.

„Mes suprasdami sunkią dabartinę miesto finansinę situaciją neprieštaravome dėl prekybos viešose vietose rinkliavos Kauno mieste padidėjimo. Šios rinkliavos padidėjimo panaikinimas tikrai nebus efektyvus ir tiek daug teigiamų rezultatų duodantis veiksmas, kaip, kad infrastruktūros pritaikymas ateityje tokio tipo prekybai”, – teigė Žemės ūkio kooperatyvo „Lietuviško ūkio kokybė” direktorius.

Artimiausioje ateityje, toliau vystant bendradarbiavimą tarp Žemės ūkio kooperatyvo ir Kauno miesto savivaldybės, bus stengiamasi pritraukti ir ES fondų paramą ir įgyvendinti turgelių infrastruktūros gerinimui skirtus projektus.

Ūkininkai savo užauginta ir pagaminta produkcija (pienu, varške, varškės sūriais, kalakutiena, kiauliena, rūkytomis dešromis, skilandžiais, kumpiais, bulvėmis, morkomis, svogūnais, raugintais kopūstais, obuoliais, duonos ir pyrago gaminiais, sėmenų aliejumi, medumi ir kt.) Kaune prekiauja antradieniais – šeštadieniais nuo 9 iki 19 val.

Mobiliųjų ūkininkų turgelių adresus bei darbo laiką Kauno mieste galite rasti ČIA.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: