(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

„Gatvės muzikos diena” bus švenčiama gegužės 1-ąją. Šio pavasario „Gatvės muzikos dienos” Kaune šūkyje „Išreikšk save” telpa visos idėjos: saviraiškos skatinimas, miestiečių įtraukimas į skambančio miesto programą, muzikinės – kūrybinės dirbtuvės ir gatvės muzikos kultūros plėtimas Kaune.

Laikinojoje sostinėje ji bus švenčiama tik antrąkart, nors Lietuvoje visa diena muzikai skiriama jau ketvirtą kartą. Prie tą dieną muzikuojančių jungiasi net 41 miestas. Džiugu, kad daug kur prisideda ir savivaldybės.

Renginio organizatoriai pasakoja, jog tokį renginį organizuoti Kaune yra didelis iššūkis. Mat kiek jie rašydavo raštus Kauno miesto savivaldybės atstovams, šie į juos nereaguodavo. Bendravimas prasidėjo tik tuomet, kai organizatoriai asmeniškai kreipėsi. Kad Kaune nevyko panašūs renginiai nesutiko kultūrinių renginių organizatorius A. Lipskas. Jis teigia, jog pavieniai bandymai buvo net ne vieną kartą, kai muzikantų susiburdavo nedaug ar jie koncertuodavo tik vienoje vietoje.

Panašios nuomonės yra ir Kauno centre įsikūrę verslininkai. Visuomet bardai susirenka Muzikinio teatro sodelyje prie Romo Kalantos susideginimo vietos. Jų nuomone gegužės vidury, būtent R. Kalantos paminėjimo dieną, tiktų organizuoti „Gatvės muzikos dieną”.

Švietimo ir kultūros departamento direktorius Edmundas Balasevičius teigė, jog jei nori pasiūlyti gražią idėją, nebūtini raštai ir ėjimas ilgu biurokratiniu keliu. Jau kelis metus svarstoma ar būtina organizuoti gatvės muzikos kultūrą. Nes visa tai turėtų vykti savaime. “Sukviesti muzikantus į vieną vietą yra sudėtinga, nes nėra jokio jų registro”, – mano E. Balasevičius. Ir džiaugiasi pačių muzikantų iniciatyva.

Jau baigta dalyvių registracija į šį renginį. Jame planuoja dalyvauti 72 atlikėjai, už tai negausiantys jokio atlygio.

„Gatvės muzikos dieną” nuo ryto iki vakaro skambės visa Laisvės alėja. Dabar svarbiausias uždavinys organizatoriams – tinkamai išskirstyti erdves atlikėjams.

Gegužės 1 dieną Laisvės alėja taps ilgiausia muzikuojančia gatve, kurioje niekas neprašys pinigų, o praeiviai galės mėgautis muzika.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: