© Vilmanto Ramono nuotr. / KaunoZinios.lt

Visuomenė įtakingiausia savo srities profesionale sako esant plaukikę, olimpinę, pasaulio ir Europos čempionę Rūtą Meilutytę, tuo metu apklausus per 500 pasirinktų politikos, verslo, visuomenės atstovų paaiškėjo, kad įtakingiausiais tarp visuomenininkų ir profesionalų jie mato istoriką Alfredą Bumblauską ir filosofą Leonidą Donskį.

Portalas delfi.lt trečiadienį skelbiamą įtakingiausių savo srities profesionalų ir visuomenės veikėjų sąrašą sudarė kartu su žurnalu “Reitingai” ir visuomenės nuomonės tyrimų bendrove “Spinter tyrimai”. “Reitingai” apklausė 526 elito atstovus: politikus, tarnautojus, teisininkus, verslininkus, ekonomistus, žiniasklaidos priemonių vadovus ir atstovus, visuomenininkus. Savo ruožtu “Spinter tyrimai” 2015 metų rugpjūčio 22-31 dienomis visoje Lietuvoje apklausė 1013 gyventojų nuo 18 iki 75 metų.

“Norėčiau padėkoti už šį pripažinimą. Man jis yra be galo malonus. Nors ir esu sportininkė, tai kad galiu įkvėpti žmones man labai daug reiškia. Tokie įvertinimai ir žmonių palaikymas man yra kaip variklis, padedantis judėti į priekį kaip žmogui ir kaip sportininkei. Ačiū!” – visuomenės apklausos rezultatus komentavo sportininkė R.Meilutytė.

Visuomenės nuomone, antras šiame sąraše liko seniausias pasaulyje laidų vedėjas, žurnalistas ir keliautojas Algimantas Čekuolis, trečias įtakingiausių visuomenininkų/savo srities profesionalų sąraše liko muzikantas, televizijos laidų vedėjas Marijonas Mikutavičius.

Pagal elito nuomonę sudarytame sąraše trečioje vietoje liko vienas Sąjūdžio lyderių, architektas ir muzikantas Algirdas Kaušpėdas, nuo jo kiek atsiliko kunigas Ričardas Doveika.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: