(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau – VMI prie FM) dar kartą informuoja, kad nesiuntinėja mokesčių mokėtojams SMS žinučių, kuriose jie yra raginami susigrąžinti privalomojo sveikatos draudimo (toliau – PSD) įmokas.

VMI prie FM įspėja, jog pastaruoju metu vėl sulaukiama gyventojų pranešimų apie neva VMI siunčiamas SMS žinutes. Jose mokesčių mokėtojai raginami atvykti į VMI skyrių esą susigrąžinti sumokėtų PSD įmokų. Nurodomas ir kontaktinio asmens – VMI konsultanto telefonas pasiteirauti. Paskambinus nurodytu telefonu, atsiliepęs asmuo pasiūlo padėti susigrąžinti mokėjimus ir paprašo skambinančiojo nurodyti jo asmens duomenis. Tokiu būdu, neteisėtai pasinaudojant VMI vardu, yra bandoma išgauti iš mokesčių mokėtojų asmeninę, konfidencialią informaciją.

VMI pažymi, kad niekada nėra siuntusi ir nesiunčia gyventojams SMS žinučių su pasiūlymu susigrąžinti PSD, bei ragina gyventojus sulaukusius tokių ar panašaus pobūdžio SMS žinučių iš VMI, neperskambinėti nurodytais telefonais, o apie tai informuoti VMI Mokesčių informacijos centrą telefonu 1882 arba teisėsaugos institucijas.

Valstybinės mokesčių inspekcijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: