Vokietiją įveikusi Lietuva – Europos čempionato ketvirtfinalyje
(c) Fibaeurope.com/Castoria

Lietuva tęsia kovas Europos krepšinio čempionate. Lemtingose rungtynėse lietuviai 84:75 (21:17, 16:16, 21:19, 26:23) nugalėjo Chriso Kamano vedamą Vokietijos rinktinę ir iškovojo bilietą į ketvirtfinalio varžybas. Kaune vyksiančiose rungtynėse mūsiškiai susitiks su Rusijos arba Makedonijos ekipa.

Abi komandos sėkmingai pradėjo rungtynes puolime. Nors lietuvių gynyba nebuvo bloga, iš sudėtingų situacijų pataikę Chrisas Kamanas ir Robinas Benzingas leido vokiečiams neatsilikti. Lietuvos rinktinėje puikiai į žaidimą įsijungė nuo suolo pakilęs Jonas Valančiūnas, pelnęs keturis taškus iš eilės ir padėjęs Lietuvai baigti kėlinį pirmaujant 21:17.

Vėliau varžovai Dirko Nowitzkio baudų metimais šiek tiek sušvelnino skirtumą, tačiau į priekį mūsiškius vėl patempė R.Kaukėnas, pataikęs greitoje atakoje ir padidinęs skirtumą iki septynių. Vis dėlto vokiečiai prieš ilgąją pertrauką sužaidė šiek tiek sėkmingiau – 37:33.

Trečiąjį kėlinį Vokietijos rinktinė pradėjo spurtu 8:2 ir persvėrė rezultatą. Lietuviai nesutriko ir į tai atsakė puikia gynyba, S.Jasaičio dėjimu ir devyniais taškais iš eilės. Visgi pasiekti dviženklio pranašumo šeimininkams nepavyko ir ketvirtis baigėsi mūsiškiams būnant priekyje šešiais taškais.

Paskutiniajame kėlinyje šią nedidelę persvarą lietuviams išlaikyti pavyko. Nors varžovai po kelių sėkmingų C.Kamano epizodų pirmavo, Šarūno Jasikevičiaus ir J.Valančiūno duetas sudėliojo viską į savo vietas. Kartu vien per paskutiniąsias dešimt minučių surinkę 20 taškų, jie daugybę kartų sėkmingai sužaidė derinį „du prieš du“ ir J.Valančiūnas net du kartus įkrovė kamuolį į krepšį jį sugavęs ore.

Pagrindiniais pergalės pamatais taip pat tapo puiki gynyba prieš vokiečių lyderį D.Nowitzki (4/17 metimų), puikus greitasis puolimas bei 40:29 laimėta kova dėl atšokusių kamuolių.

Po rungtynių varžovų vyriausias treneris Dirkas Bauermannas gyrė lietuvius: „Nė viena komanda šiame čempionate nedėjo tiek pastangų, kad D.Nowitzki ir C.Kamanas negautų kamuolio.“

Tuo tarpu Lietuvos rinktinės strategas K.Kemzūra sakė, jog žaidėjai neblogai laikėsi rungtynių plano ir žaidė su komandine dvasia.

Jis taip pat džiaugėsi savo auklėtiniais, tinkamai susidorojusiais su svarbių rungtynių jauduliu. „Jūs juk žinote, ko visi tikisi.“ – apie spaudimą prieš šias rungtynes kalbėjo treneris – „Aš didžiuojuosi šia komanda.“

Trečiadienį 21 valandą naujojoje Žalgirio arenoje lietuviai susigrums su Rusijos ir Makedonijos rungtynių laimėtoju.

Lietuva: Rimantas Kaukėnas 19, Šarūnas Jasikevičius 17, Jonas Valančiūnas 15, Mantas Kalnietis 9, Robertas Javtokas ir Simas Jasaitis po 8, Darius Songaila 4, Martynas Pocius ir Paulius Jankūnas po 2.

Vokietija: Chrisas Kamanas 25, Robinas Benzingas 18, Dirkas Nowitzki 16.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: