© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Vokietijos aludariai siekia, kad iki jau beveik 500 metų jų branginamas alaus grynumo įstatymas turėtų tapti pasaulio paveldo objektu.

Vokietijos aludarių federacija pirmadienį pranešė paprašiusi šalies pareigūnų ir Jungtinių Tautų (JT) Švietimo, mokslo ir kultūros organizacijos (UNESCO), pripažinti grynumo įstatymą (Reinheitsgebot) pasaulio “nematerialiojo kultūros paveldo” objektu.

Grynumo įstatymas, kurio šaknys siekia 1516 metais, alaus gamybai leidžia naudoti tik vandenį, miežinį salyklą, apynius ir mieles. Vokietijoje veikia apie 1 300 alaus daryklų ir gaminamas apie 5 tūkst. rūšių alus.

Jeigu alaus grynumo įstatymas būtų įtrauktas į UNESCO sąrašą, jis atsidurtų itin margoje draugijoje, kurioje galima rasti argentinietišką tango, ispanišką flamenką, Prancūzijos tradicinę virtuvę, Turkijoje rengiamas Kirkpinaro turnyrus, kuriuose grumiasi aliejumi išsitepę imtynininkai, ir lietuvių kryždirbystę bei sutartines.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: