Vykdomi pažadai dėl darbų Kauno centre ir Ąžuolyne
(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Kauno miesto merui Rimantui Mikaičiui Statybų kompanija „A. Žilinskio ir ko UAB“ atsiuntė informaciją apie darbus Ąžuolyne ir Kęstučio gatvėje. Kompanijos Komercijos skyriaus vadovas Aurelijus Daškevičius informuoja:

„Statybų kompanija „A. Žilinskio ir ko UAB” vykdo Kauno savivaldybės vadovams duotus pažadus dėl darbų miesto centre ir Ąžuolyne. Bendrovė buvo įsipareigojusi baigti kabelio tiesimo darbus Kęstučio gatvėje ir iki rugsėjo pirmosios joje pakloti asfalto dangą. Šie darbai buvo atlikti. Iki to paties termino spėta sutvarkyti ir didžiąją dalį šaligatvių, per kuriuos ėjo darbų trasa.

Šiuo metu Kauno vairuotojams jau nereikia apvažiuoti buvusių laikinai įrengtų atitvarų, o pėstiesiems taip pat saugu vaikščioti šaligatviais. Džiaugiamės, kad į miestą atvykę svečiai nematys, jog centre ką tik vyko kabelio tiesimo darbai.

Bendrovė buvo įsipareigojusi atlikti kiek įmanoma daugiau darbų Ąžuolyno pagrindiniame take. Buvo susitarta iki mokslo mokslo metų pradžios taką bent užpilti skalda, ant kurios vėliau bus klojamas viršutinis dangos sluoksnis.

Susitikimo su mero pavaduotoju Kęstučiu Kriščiūnu metu dar būta dvejonių, kokią tiksliai dangą reikės uždėti. Šis įsipareigojimas taip pat įgyvendintas: specialiai laboratorijai priduoti grunto paruošimo ir sutankinimo darbai, o ant viršaus užpilta skalda – per ją jau galima vaikščioti.

Šiuo metu savivaldybė jau yra gavusi Kultūros paveldo atstovų patikinimą, jog neprieštaraujama dėl to, kad takai būtų padengti juodos spalvos asfaltbetonio danga. Todėl artimiausiu metu bus uždėtas ir viršutinis dangos sluoksnis.

Ąžuolyne atliekami ir kiti darbai, kuriuos bendrovė atlieka savo sąskaita. Be to, bendrovė juridiškai miestui dar padovanos įrengtus naujus šviestuvus, suoliukus ir šiukšliadėžes”, – teigiama atsiųstame rašte.

Savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausiasis specialistas Algirdas Bublys, nuolat bendraujantis su darbus atliekančia Statybų kompanija „A. Žilinskio ir ko UAB”, sako:

„Po pokalbių su Savivaldybės vadovais darbai atliekami tikrai žymiai sparčiau. Per paskutines dvi savaites atlikta nemažai. Pažadai vykdomi: Kęstučio gatvėje tikrai jau nėra atitvarų, Ąžuolyne taip pat viskas vyksta taip, kaip nurodoma rašte, tačiau aš kol kas nedrįstu džiaugtis – bijau, kad vėl kažkas neatsitiktų“, – sako A. Bublys.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: