(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Balandžio 28 d. vyko tarptautinis 20-asis jaunųjų muzikų festivalis, daugiau apie atlikėjus ir jų atliktus kūrinius rasite čia.

Kaune didelis dėmesys skiriamas jaunų talentų ugdymui. Mokiniai, laimėję prizus ir diplomus tarptautiniuose ir šalies konkursuose, pagerbiami ir apdovanojami padėkos raštais ne tik už asmeninius laimėjimus, bet ir už Kauno vardo garsinimą.

Festivalio dalyvius pasveikino Kauno miesto mero pavaduotojas Povilas Mačiulis. „Malonu, kad jaunimui sudaromos visos sąlygos tobulėti, už tai dėkoju festivalio organizatoriams“, – sako P. Mačiulis.

„Šis festivalis taip pat pasitarnaus jaunų talentų tobulėjimui, atvers duris į didžiąsias Europos ir pasaulio sales“, – tvirtina festivalio organizatorius, Kauno filharmonijos direktorius Justinas Krėpšta.

Prieš 15 metų festivalis buvo įrašytas į programą „Ars Baltica“. Iki šiol šiame festivalyje dalyvavo apie 450 vaikų iš 40 valstybių.
„Jauniems talentams sudaroma galimybė koncertuoti su garsiais orkestrais: Šv. Kristoforo, Lietuvos valstybiniu simfoniniu ir Kauno simfoniniu orkestrais. Festivalio metu mokiniams ir mokytojams vyksta nemokami meistriškumo kursai, padedantys atskleisti muzikos paslaptis, žodžiu, sudaromos visos sąlygos tobulėti“ – įsitikinęs Filharmonijos direktorius J. Krėpšta.

Šiemet meistriškumo kursus vedė garsūs muzikai iš Italijos, Kauno miesto simfoninio orkestro vadovas Pavelas Bermanas ir jo motina Valentina Berman. Šis festivalis – populiarus ir tikrai ne paskutinis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: