us.lt archyvo nuotr.

Iš Vyriausybės rezervo fondo, šįmet siekiančio beveik 4 mln. litų, pinigų jau atseikėta prokurorams, į ekstremalią situaciją patekusiems Ukmergės teisėjams ir Temidės sargų iš valstybės prisiteistoms neišmokėtoms algoms bei pensijoms atlyginti.

Per septynis šių metų mėnesius Vyriausybė iš savo rezervo fondo jau išleido apie 1,47 mln. litų, rašo dienraštis “Lietuvos žinios”.

Didžiausia suma – 623,6 tūkst. litų – iš fondo skirta Generalinei prokuratūrai. Jai pinigų reikėjo tolesniam ikiteisminiam tyrimui bankrutavusio “Snoro” banko byloje atlikti, papildomoms organizacinėms ir techninėms priemonėms, skirtoms ikiteisminiam tyrimui Sausio 13-osios įvykių Lietuvoje byloje užbaigti. 532,5 tūkst. litų suteikta Ukmergės rajono apylinkės teisme rasto gyvsidabrio padariniams šalinti.

Vyriausybės rezervo fondo lėšos gali būti naudojamos ekstremalioms situacijoms likviduoti, turtinei ir neturtinei žalai, priteistai iš Lietuvos valstybės vykdant arbitražų ar teismų sprendimus, atlyginti, taip pat kitoms išlaidoms ginant valstybės interesus padengti, gaisro padarytiems nuostoliams iš dalies kompensuoti, žymių žmonių laidotuvių išlaidoms padengti ir humanitarinei pagalbai teikti.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: