Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Vyriausybių paslaptis viešinančio tinklalapio “WikiLeaks” įkūrėjui Julianui Assange’ui (Džulianui Asandžui) iš pradžių buvo “sunku” priprasti prie gyvenimo užsidarius Ekvadoro ambasadoje Londone, tačiau joje praleidęs ilgiau nei penkis mėnesius dabar jis jaučiasi “gerai”, ketvirtadienį sakė šios šalies ambasadorė Didžiojoje Britanijoje.

Buvęs kompiuterinis įsilaužėlis pasiprašė prieglobsčio ambasadoje birželį, siekdamas išvengti ekstradicijos į Švediją, kurios pareigūnai nori jį apklausti tyrime dėl numanomo išžaginimo ir lytinio užpuolimo.

Ekvadoras oficialiai suteikė prieglobstį J.Assange’ui rugpjūčio 16 dieną, bet Britanija atsisako leisti jam saugiai išvykti iš šalies, tad aktyvistas iki šio gyvena viename ambasados kambaryje.

Ekvadoro ambasadorė Ana Alban sakė nedidelei grupei žurnalistų, kad J.Assange’ui prireikė laiko apsiprasti su ankštomis sąlygomis, tačiau dabar jis jau gerai jaučiasi.

“Kai namuose priimate svečią, rūpinatės, kad jis gerai jaustųsi, – aiškino ji. – Galite įsivaizduoti, kaip sunku užtikrinti šviežą orą, saulę ir erdvę.”

“Iš pradžių buvo gana sunku, tačiau dabar viskas gerai”, – pridūrė ambasadorė.

Ambasadorė šį interviu davė tuo metu, kai su J.Assange’u susitiko Prancūzijos kairiųjų pažiūrų politikas Jeanas Lucas Melenchonas (Žanas Liukas Melanšonas).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: