(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Džiugiai nusiteikę iš IV greitosios medicinos pagalbos (GMP) žaidynių Plateliuose grįžo Kauno rajono greitosios medicinos pagalbos stoties komanda. Nors ir pavargę, bet visi pakilios nuotaikos, kupini įspūdžių. Mūsų komanda – bendruomenės slaugytojos Vilma Karietienė ir Audronė Vidugirienė bei vairuotojas Juozas Gicevičius – pagal surinktus taškus pateko į pirmąjį dešimtuką.

Įstaigos vadovė Nelita Gudžiūnaitė – Bybartienė sakė, kad jau tampa tradicija kasmet GMP žaidynėse patikrinti savo žinias, praktinius įgūdžius teikiant skubią ir būtinąją medicinos pagalbą nukentėjusiems ar ūmiai susirgusiems žmonėms. Šiemet pirmą kartą buvo parengta masinės nelaimės (autobuso avarija su 50 nukentėjusių) situacija-užduotis, kurią reikėjo atlikti nakties metu.

,,Ši užduotis reikalavo gerų darbo įgūdžių, greitos orientacijos ir žinių. Komanda sėkmingai išlaikė šį egzaminą. Gerai sekėsi spręsti ir kitas užduotis: teikti pirmą pagalbą gimdymo metu, gaivinti skendusį žmogų, teikti psichologinę pagalbą. Po sunkių užduočių visi galėjo pasigėrėti gražia Platelių ežero gamta, kurio pakrantėje ir vyko žaidynės. Įgyta patirtis, žinios padės medikams jų sunkiame kasdieniniame darbe”, – įspūdžiais dalijosi Kauno rajono greitosios medicinos pagalbos stoties direktorė.

Ji džiaugėsi, kad Kauno rajono komanda Kauno rajono savivaldybės mero Valerijaus Makūno dėka vilkėjo uniformas su išsiuvinėtu Kauno rajono savivaldybės herbu ir stoties pavadinimu. Ir ateityje Kauno rajono greitosios medicinos pagalbos medikai ir vairuotojai aktyviai dalyvaus kvalifikacijos kėlimo kursuose, GMP žaidynėse. Nors vien ekipažo registracija kainuoja apie 2 tūkst. litų, be to, žaidynėse dalyvaujančios komandos atvyksta GMP automobiliais su privaloma specialia įranga, kitais metais į varžybas ketinama siųsti 2 Kauno rajono komandas.

Rugsėjo 9-11 dienomis vykusiame renginyje varžėsi 33 greitosios medicinos pagalbos (GMP) įstaigų komandų iš visos Lietuvos ir užsienio užsienio – Kaliningrado, Ukrainos, Latvijos. Šių metų renginyje ypatingas dėmesys buvo skirtas darbuotojų kvalifikacijai kelti.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: