Žalgiriečiai nugalėjo

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai grįžo į pergalių kelią VTB Vieningoje lygoje. Pirmosiose naujųjų metų rungtynėse „Žalgirio“ arenoje stebint beveik 12 000 žiūrovų žalgiriečiai įveikė Kijevo „Budivelnik“ komandą 74:58 (25:9, 17:20, 20:14, 12:15).

Tai buvo trečioji Lietuvos čempionų pergalė per aštuonis mačus VTB Vieningoje lygoje, leidusi turnyrinėje lentelėje aplenkti „Budivelnik“ ekipą.

Pirmajame kėlinyje „Žalgiris“ tiesiog dominavo aikštelėje. Po pirmųjų 5 minučių šeimininkai jau buvo priekyje 14:2, kai antrąjį savo tritaškį įmetė Paulius Jankūnas, o Mantas Kalnietis pridėjo 4 taškus.

Net ir po „Budivelnik“ trenerių paimtos minutės pertraukėlės kauniečiai nemažino apsukų. Sonny Weemsas ir M.Kalnietis pataikė iš toli, perėmęs kamuolį Mantas jį dar ir įdėjo į krepšį – 22:7. Pirmajam kėliniui artėjant į pabaigą „Žalgirio“ ekipoje debiutavo šio sezono naujokai Reevesas Nelsonas ir Dainius Šalenga, o Marko Popovičius dar vienu tolimu metimu padidino persvarą iki 16 taškų – 25:9.

Antrojo kėlinio pradžioje Milovanas Rakovičius ir R. Nelsonas pasižymėjo abiejose aikštelės pusėse: varžovams padalino po „stogą“ ir nubaudė galingai užbaigtomis atakomis – 29:9. „Budivelnik“ gynėjas Rolandas Alijevas įmetė dvitaškį su pražanga, bet DeJuano Collinso prasiveržimas, M. Rakovičiaus dėjimas ir idealus M. Kalniečio perdavimas T. Klimavičiui leido išlaikyti solidų pranašumą – 35:16. Tuomet svečiai ėmė išnaudoti savo vidurio puolėją Artsiomą Parakhouskį, tarp kurio 8 taškų įsiterpė tik S. Weemso tritaškis – 38:25.

Prieš įpusėjant rungtynėms abi ekipos apsikeitė dviem sėkmingais antpuoliais: „Žalgirio“ gretose baudas sumetė T. Klimavičius bei dėjimu krepšį sudrebinęs R. Javtokas – 42:29.

Trečiąjį kėlinį dvitaškiu pradėjo Vytenis Lipkevičius. Po minutės M.Kalnietis įskraidino tritaškį, o kiek vėliau R. Javtokas pataikė abu baudos metimus – 49:31. A. Parakhouskis vėl įmetė 4 taškus, tačiau nesulaikė M.Rakovičiaus, kuris po puikių komandos draugų perdavimų surinko 5 taškus – 54:37. „Budivelnik“ stengėsi nepasiduoti ir dviem tolimais metimais sumažino skirtumą iki 12 taškų (55:43), bet trečiojo kėlinio pabaiga priklausė „Žalgiriui“. Po D. Collinso perdavimo įdėjo T. Klimavičiaus, o M. Popovičius beveik su sirena įmetė iš toli – 62:43.

Ketvirtasis kėlinys nebuvo itin rezultatyvus. Aktyviai žaidęs M. Rakovičius, pirmuosius taškus grįžęs į „Žalgirį“ pelnęs D. Šalenga ir iš po krepšio įmetęs P. Jankūnas dar padidino persvarą – 68:45. Tuomet svečiai kiek atkuto, tačiau per daug priartėti nesugebėjo. D. Collinsas įmetė dvitaškį ir vėliau pridėjo taiklią baudą, o R. Javtokas sumetė net 3 baudos metimus ir „Žalgiris“ šventė pergalę galutiniu rezultatu 74:58.

„Žalgiris“: M. Kalnietis 12 (4 rez. perd.), M. Rakovičius 11, P. Jankūnas 10 (6 atk. kam.), M. Popovičius 9, S. Weemsas 8, R. Javtokas 7 (5/6 baud., 8 atk. kam.), T. Klimavičius 6, D. Collinsas 5, V. Lipkevičius 2, D. Šalenga 2 (5 atk. kam.), R. Nelsonas 2 (5 atk. kam.), T. Delininkaitis 0.

„Budivelnik“: A. Parakhouskis 12, R. Alijevas 11, Z. Morley 10 (11 atk. kam.).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: