(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Žalgirio arenos atidarymas – per tarptautines Hanzos dienas gegužės mėnesį. Tokią žinią iš Kauno miesto mero Andriaus Kupčinsko išgirdo šeštadienį Kaune lankęsis „FIBA Europe“ generalinis sekretorius Naras Zanolinas.

Penktadienį į Lietuvą atvykę „FIBA Europe“ generalinis sekretorius N.Zanolinas šeštadienį lankėsi Kaune, kur kartu su miesto vadovais ir Lietuvos krepšinio federacijos prezidentu Vladu Garastu apžiūrėjo baigiamą įrengti Žalgirio areną.

„Gražu, įspūdinga“, – šypsojosi „FIBA Europe“ atstovas, iš būsimų tribūnų iš aukštai pažvelgęs N. Zanolinas.

Šiuo metu arenoje vykdomi vidaus apdailos, ventiliacijos, elektros instaliacijos, kitų komunikacijų įrengimo darbai, montuojamos akustinės lubos, atgabenta parketo danga. Į Lietuvą jau atgabentos ir JAV bendrovės kėdės, kurios bus įrengtos arenoje. Joje per krepšinio varžybas bus 14,5 tūkstančio kėdžių, o per koncertus vietų padaugės iki 17 tūkstančių. Kėdžių metalinių konstrukcijų montavimo darbai jau prasidėjo.

Kauno meras Andrius Kupčinskas informavo, kad kitą savaitę su areną statančia bendrove „Vėtrūna“ bus pasirašytas paskutinis sutarties pratęsimas.

„Arena turės būti baigta gegužės mėnesį, tai yra galutinis terminas, kuris teisiškai jau nebegalės būti keičiamas. Gegužės mėnesį arenoje statybininkų jau neturėtų būti“, – sakė meras. A. Kupčinskas pakvietė N. Zanoliną atvykti į Kauną per tarptautines Hanzos dienas gegužės 19-22 dienomis, kuomet ir planuojama oficialiai atidaryti areną.

N. Zanolinas prisiminė, kad arenoje lankėsi ir lygiai prieš metus. „Žinoma, tuomet vaizdas buvo ne toks: nebuvo stogo ir buvo labai šalta“, – sakė N. Zanolinas. Jis prisipažino nenustebęs, kad arenos nepavyks baigti iki vasario mėnesio. „Statant tokio dydžio objektą, visada nutinka daug neplanuotų dalykų. Praėjusiais metais aš siekiau, kad būtų nustatytas kuo ankstesnė statybos baigimo data, bet žinojau, kad iki jos galima ir nespėti. Tokias statybų verslo ypatybes aš žinau “, – kalbėjo N.Zanolinas.

Svečias, kaip jau tapo įprasta, atidžiai apžiūrėjo įvairias patalpas, domėjosi naudojamų įrenginių specifikacija, patalpų aukščiais. „Kokiame aukštyje bus dušai? Reikia, kad ir Saboniui tiktų“, – juokavo N. Zanolinas. Beveik baigtoje įrengti „Žalgirio“ komandos  apšilimo aikštelėje pasidomėjo, ar krepšinio lankai tikrai atlaikys didelį svorį. „Turiu galvoje Sabonį“, – vėl geriausią Lietuvos visų laikų krepšininką prisiminė kanadietis.

N. Zanolinas sakė, kad dabar Lietuvoje lankysis vis dažniau, nes nori savo akimis įsitikinti, kad pasirengimas čempionatui vyksta sklandžiai

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: