(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Valstybinės statybos užbaigimo komisijos verdiktas – „Žalgirio“ arenos darbų užbaigimo aktas bus pasirašytas, kai bus išbandyti visi inžineriniai arenos tinklai.

Liepos 4 dieną komisija pradėjusi darbą tikrino visas su projektu susijusias pažymas, dokumentus, vertino, ar viskas atitinka, kaip buvo numatyta projekte, tikrino, ar statinys yra saugus, tinkamas eksploatacijai.

Komisijai vadovavo Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos Kauno teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros skyriaus Statybos valstybinės priežiūros poskyrio vyriausiasis specialistas Kastytis Skiečius.

Kiekvienas komisijos narys buvo pateikęs sąrašus pastabų, pagal kuriuos arenos rangovas turėjo ištaisyti trūkumus.

Vakar komisija dar kartą apžiūrėjo, ar visi defektai ištaisyti. Komisijos pirmininko teigimu, beveik visi trūkumai yra pašalinti, belieka išbandyti visus inžinerinius tinklus. Tikimasi, kad jau kitą savaitę komisija pasirašys darbų užbaigimo aktą.

Artimiausiu metu „Žalgirio“ arenoje imituojant gaisrą ketinama išbandyti, kaip veikia priešgaisrinė sistema, ar tinkamai veikia ventiliacija, elektros instaliacijos. Be to, rangovai jau pradėjo statyti turėklus. Darbus žadama pabaigti jau kitą savaitę.

„Žalgirio“ arenos atidarymas įvyks rugpjūčio 18 d., kuomet bus sužaistos draugiškos rungtynės tarp Lietuvos ir Ispanijos nacionalinių krepšinio rinktinių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: