Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) pirmenybėse pirmąją pergalę penktadienį iškovojo Arūno Visocko vadovaujami Kauno „Žalgirio-Sabonio mokyklos“ krepšininkai, po atkaklios kovos namuose įveikę „KK Akademija“ ekipą – 80:65.

Susitikimo pradžioje svečiai atakavo kiek rezultatyviau ir įgijo nedidelę persvarą (6:2), tačiau tuojau pat dvi taiklias atakas surezgė jaunieji žalgiriečiai ir po Roko Čepanonio metimo rezultatas tapo lygus (6:6). Iki kėlinio pabaigos niekas nepasikeitė – komandos žaidė apylygiai, o tai puikiai atspindėjo rezultatas švieslentėje (13:13).

Antrasis ketvirtis prasidėjo Arūno Sakalausko aštuoniais taškais iš eilės, dar vienu R.Čepanonio tolimu „šūviu“ ir penkiolikmečio Mariaus Grigonio prasiveržimu, o visa tai kauniečiams leido įgyti solidesnį pranašumą – 26:13. Ir toliau „Žalgirio-Sabonio mokyklos“ krepšininkai žaidė disciplinuotai bei tiksliai, tad einant į didžiąją pertrauką turėjo akivaizdų pranašumą – 44:21.

Komandos žaidimas kiek pakriko trečiajame kėlinyje, kuriame „KK Akademija“ skirtumą „apkarpė“ ir sugrąžino intrigą (43:54). Viską lėmusį ketvirtąjį kėlinį taip pat geriau pradėjo varžovai, kurie po tolimo Tomo Lekūno metimo sušvelnino skirtumą iki 10 taškų (46:56), o netrukus švieslentėje jau tik 9 taškų šeimininkų pranašumas (47:56). Laimei, svarbiausiu metu kamuolį iš viršaus su pražanga įdėjo Tauras Jogėla, dvitaškį pridėjo Adomas Drungilas, ne mažiau gražių metimą iš toli pataikė A.Sakalauskas, o žalgiriečiai atsiplėšė nuo persekiotojų ir išsaugojo persvarą iki pat finalinio švilpuko. Jam aidint švieslentėje džiuginantys skaičiai – 80:65.

„Žalgiris-Sabonio mokykla“: A.Sakalauskas 22, T.Jogėla 18, R.Čepanonis 11, K.Babkauskas 10 (7 rez. perd.), A.Drungilas 8 (6 rez. perd.), M.Grigonis 7, Ž.Skučas 4.

„KK Akademija”: T.Lekūnas 15, A.Gydra 14 (7 atk. kam.), R.Jukonis 12 (8 atk. kam.).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: