(c) Žalgiris.lt archyvo nuotr.

Eurolygos antrojo turo rungtynėse Sienoje Kauno „Žalgiris“ patyrė pirmąją nesėkmę, nusileisdamas vietos „Montepaschi“ – 64:84. Lemiamu žalgiriečiams tapo antrasis ketvirtis, kurį šeimininkai laimėjo 25:9.

Pirmieji taškus pelnė žalgiriečiai, kai iš po krepšio nesuklydo Travisas Watsonas (2:0), vis tik jau kitoje atakoje pusiausvyrą atstatė Benjaminas Eze (2:2). Tas pats B.Eze netrukus leido „Montepaschi išsiveržti į priekį, svečių laimei, ne ilgam. Po Manto Kalniečio ir Marcuso Browno taiklių atakų kauniečiai vėl persvėrė rezultatą (6:4). Ir toliau vyko apylygis žaidimas, o po Dainiaus Šalengos taiklių baudos metimų komandas skyrė 4 taškai (16:20). Nors Henry Domercantas pataikė iš toli, paskutines dvi atakas „Žalgiris“ užbaigė nepriekaištingai – iš toli įmetė Martynas Pocius, tuo tarpu su lyg kėlinio pabaiga iš po krepšio pataikė Mirza Begičius – 21:23.

Antrojo ketvirčio pirmąją minutę komandos apsikeitė taikliomis atakomis ir po D.Šalengos „šūvio“ iš toli ekipas skyrė vos taškas – 24:25. Deja, varžovai netruko surengti spurtą 9:0 ir įgijo kiek rimtesnį pranašumą – 35:24. Laiku iš po krepšio du taškus pridėjo M.Begičius, o po minutės nuo baudų metimų linijos nesuklydo T.Watsonas, sumažindamas skirtumą iki 28:35. Kitą varžovų ataką bloku „užbaigė“ M.Begičius, tuo tarpu „Žalgiris“ savo progą kitame aikštelės gale išnaudojo, kai reidą dviem taškais pavertė M.Kalnietis (30:35). Vis tik iki pertraukos svečiams iš Kauno išlaikyti stabilumo nepavyko – Sienos „snaiperiai“ vis didino persvarą, o žalgiriečiams taškų paskutinėmis minutėmis pelnyti nepavyko – 30:48.

Lietuvių viltis pakovoti dėl pergalės atgaivino trečiojo kėlinio pradžioje M.Begičiaus iš eilės pelnyti trys taškai ir taiklus tolimas M.Browno metimas (36:50), tačiau „Montepaschi“ netruko suregzti kelias tikslias atakas, po kurių skirtumas vėl išaugo (54:36). Nors D.Šalenga ir M.Brownas netruko jį vėl kiek sumažinti, po Shauno Stonerooko tritaškio vėl +19 italams (59:40). Iki ketvirčio pabaigos skirtumas dar kiek padidėjo, kai eilinį kartą savo individualius sugebėjimus pademonstravo Nikos Zisis (65:44).

Paskutinės dešimt minučių buvo labiau formalumas nei įtempta kova. „Žalgirio“ treneris Gintaras Krapikas pagaliau pasireikšti leido ir Povilui Čukinui, ilgiau žaidė ir Artūras Milaknis, kuris, beje, tolimu metimu atidarė savo taškų sąskaitą šiame Eurolygos sezone (47:73). Likus trims minutėms iki pagrindinio laiko pabaigos į aikštę žengė ir Adas Juškevičius, kuris vos pasirodęs joje pelnė du taškus. Paskutines minutes abu klubai žaidė ramiai, be papildomos įtampos, o finaliniam švilpukui skambant švieslentėje degė skaičiai, nudžiuginę susirinkusius aistruolius – 84:64.

„Žalgiris“: M.Brownas 17, D.Šalenga 13, T.Watsonas 10 (6 atk. kam.), M.Begičius 7, M.Pocius 5, M.Kalnietis 4, A.Milaknis ir T.Klimavičius (5 atk. kam.) po 3, A.Juškevičius 2.

„Montepaschi“: B.Eze 16, H.Domercant 15, R.Sato 13 (10 atk. kam.).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: