Aleksejus Navalnas / Asmeninio archyvo nuotr.

Įkalintas Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas trečiadienį pranešė, kad bus perkeltas į griežčiausio įmanomo režimo kalėjimo kamerą visiems metams, praėjus dienai po to, kai teismas atmetė jo apeliaciją dėl 19 metų laisvės atėmimo bausmės.

Praėjusį mėnesį A. Navalnui skirta bausmė buvo padidinta daugiau nei dvigubai – nuo devynerių iki 19 metų, be to, teismas nusprendė jį išsiųsti į dar griežtesnio „ypatingojo režimo“ koloniją, o ne palikti dabartiniame griežto režimo kalėjime.

47 metų A. Navalnas, kurio išvaizda būnant už grotų labai pasikeitė, pastaruosius mėnesius dėl įvairių formalių tvarkos pažeidimų 20 kartų buvo uždaromas į bausmės izoliatorių (ŠIZO).

„Vakar, iškart po mano apeliacijos svarstymo, mane nuvedė į komisiją ir pasakė, kad dėl savo nepataisomumo būsiu perkeltas į „EPKT“ 12 mėnesių laikotarpiui“, – rašė jis socialinėje žiniasklaidoje, turėdamas omenyje kameras, kuriose, kaip manoma, yra pačios griežčiausios kalinimo sąlygos.

„Tai pati griežčiausia įmanoma bausmė visų tipų kolonijose“, – sakė jis.

Pasak portalo „Meduza“, EPKT – tai kalėjimas kalėjime, į kurį sodinama už nuolatinius kalėjimo režimo pažeidimus.

Živilė Aleškaitienė (AFP)

Rekomenduojame

Naujienų agentūros ELTA informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "NAUJIENŲ AGENTŪRA ELTA" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: