© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Slovakijoje šeštadienį prasidėjo balsavimas įtemptame antrajame prezidento rinkimų rate, kuriame varžosi premjeras Robertas Fico (Robertas Ficas) ir politikos naujokas filantropas Andrejus Kiska.

Balsavimo apylinkės atsidarė 7 val. vietos (8 val. Lietuvos) laiku ir dirbs iki 22 val. (23 val.), tačiau nebus rengiamos balsavusių rinkėjų apklausos,; galutiniai rezultatai veikiausiai paaiškės ne anksčiau kaip vidurnaktį.

Per pirmąjį rinkimų ratą kovo 16 dieną socialdemokratas R.Fico surinko 28 proc. balsų ir tik nedaug aplenkė centristinių pažiūrų A.Kiska, už kurį balsavo 24 proc. dalyvių.

Prognozuojama, kad antrajame rate rezultatai bus labai apylygiai, nes galimybė, kad R.Fico su savo socialdemokratine partija “Smer-SD” kontroliuos tiek parlamentą, tiek prezidentūrą, suaktyvino jų oponentus 5,4 mln. gyventojų turinčioje šalyje, kuri 2004 metais tapo Europos Sąjungos, o 2009-aisiais – euro zonos nare.

Prieš antrąjį rinkimų ratą nebuvo paskelbta jokių apklausų rezultatų, tačiau A.Kiską palaikė kandidatai, kurie per pirmąjį ratą surinko iš viso 34 proc. balsų. Pasak analitikų, dėl tokio žingsnio A.Kiska gali tapti neįveikiamu.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: