Vaizdo įrašo kadras

Ekspresyvus, įdomus bei be abejonės ypač talentingas artistas Kaveh Ayreek nusprendė savo gyvenimą paskirti pantomimos menui. Iš pradžių pats įvaldęs šį aktorystės būdą, dabar jis savanoriškai keliauja per karo nusiaubto Afganistano mokyklas ir entuziastingai dalinasi savo talentu su ten besimokančiais vaikais.

Talentingasis aktorius Kaveh Ayreek reguliariai lankosi Afganistano mokyklose. Jis ne tik vizualiai pristato pantomimos meną bei moko vaikus šios aktorystės subtilybių, bet ir pasakoja mokyklinukams apie aktorystės svarbą jų gyvenimuose, moko juos, kaip išreikšti save naudojant šį ne tokį populiarų Afganistane aktorystės būdą.

Kaveh Ayreek Afganistane

Vaikystę talentingasis aktorius pats praleido Afganistane, tačiau po to, kai ten netikėtai žuvo jo mama bei sesuo, vienišas likęs Kaveh‘o tėtis persikėlė gyventi į Iraną, kartu pasiimdamas ir Kaveh‘ą Ayreek‘ą bei jo brolį. Užaugo Kaveh‘as Irane, tačiau po to, kai Jungtinių Amerikos Valstijų kariai nuvertė radikalų Talibano režimą Afganistane, gyventi jis grįžo į gimtinę. „Po karo viskas buvo pasikeitę, viskas buvo sugriauta, šalyje neliko nieko“ – sako jis.

Vaizdo įrašo kadras

Talentingi vaikai

Kaveh‘ui Ayreek‘ui mokyti vaikus visai nesunku. Jis žino, kaip patraukliai vaikams pristatyti pantomimos meną, o ir vaikai Afganistane imlūs informacijai. „Vaikai čia nuostabūs. Jie labai talentingi – dažnas gali atlikti net keletą sudėtingų vaidybos kompleksų. Tiesa sakant, pasirodymai ir turėtų būti pradedami nuo vaikystės. Kuo daugiau praktikuojasi vaikystėje, tuo greičiau išmoksti šio vaidybos meno“ – teigia aktorius. Naujoji Afganistaniečių karta – vaikai, nepaliesti karo baisumo. Jų protai švarūs, o jų mintys nekaltos, jie lengvai gali išmokti naujus dalykus, tad pantomimos jie mokosi su didžiuliu užsidegimu. „Vaikai, nepaliesti karo baisybių tiesiog geri vieni kitiems, tarp vaikų tvyro meilė“ – sako Kaveh Ayreek‘as, o tai tikrai svarbu vaidinat.

Vaizdo įrašo kadras

Kaveh Ayreek moko pantomimos entuziastingai

Kaveh‘as Ayreek‘as vaikus moko pantomimos meno taip talentingai ir su tokiu užsidegimu, kad dažnai vaikai patys užsimano tapti pantomimos aktoriais. Mokinukas, iš vietinės švietimo įstaigos Afganistane, teigia, jog jam „tikrai patiko vaidinti pantomimą. Man nereikėjo kalbėti, tad aš pilnai kontroliavau aplinką. Nebuvo nei painiavos nei sumišimo“, o štai mergaitei, iš tos pačios mokyklos, taip patiko Kaveh‘o Ayreek‘o pristatymas, jog ji pati užsimanė tapti aktore: „Aš norėčiau išmokti dar. Galbūt vieną dieną ateityje aš pati būsiu pantomimos atlikėja.“

Svarbu vaikus mokyti patraukliai

Atlikėjas Kaveh Ayreek moko vaikus, bet kartu apšviečia ir jų mokytojus. Pristatydamas pantomimos meną mokiniams, Kaveh‘as to net nesiekdamas parodo mokytojams, kaip sudominti vaikus. Vietinės Kabulo Afganistane mokyklos direktorius Mohamad Haidari teigia „Kartais tikrai sunku mokyti vaikus naudojantis tik knygomis. Jeigu galėtume įtraukti vaidinimą į pamokas mokykloje, manau mokiniai medžiagą suprastų žymiai geriau.”

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: