Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Silvio Berlusconi trečiadienį sakė, kad gali atsisakyti planų vėl siekti Italijos premjero posto, jeigu dabartinis premjeras Mario Monti (MArijus Montis) nuspręs būsimuose rinkimuose dalyvauti kaip plačios centro dešiniųjų koalicijos lyderis.

“Jei Monti sieks lyderio (posto), aš žengsiu žingsnį atgal”, – sakė S.Berlusconi, kuris neseniai kritikavo premjerą dėl nesugebėjimo atgaivinti Italijos ekonomikos.

Tačiau S.Berlusconi pridūrė, kad buvęs eurokomisaras M.Monti tikriausiai neprisidės prie kokios nors konkrečios partijos ir vietoje to vadovaus “nuosaikiųjų” judėjimui.

Pasak S.Berlusconi, jis pats taip pat galėtų būti tokios koalicijos koordinatorius nebūdamas jos kandidatu arba pasirinkti eiti “labai pelnyto poilsio”.

Šie komentarai nustebimo stebėtojus, nes dar šią savaitę S.Berlusconi ir M.Monti per atstumą svaidėsi kandžiomis pastabomis apie vienas kito pasiekimus premjero poste dėl ekonomikos.

“Mano šalininkai stūmė mane būti kandidatu, aš pats savęs į priekį nestūmiau”, – sakė 76 metų S.Berlusconi.

Šis už sukčiavimą nuteistas magnatas, kuris šiuo metu dar yra teisiamas už piktnaudžiavimą valdžia ir seksą su nepilnamete prostitute, kol kas yra kandidatas rinkimuose – jau šeštą kartą per du dešimtmečius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: