Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Buvęs Italijos premjeras Silvio Berlusconi (Silvijus Berluskonis) penktadienį savo teisme neigė visus kaltinimus turėjus lytinių santykių su nepilnamete prostitute ir piktnaudžiavus savo įgaliojimais, kai policijai buvo daromas spaudimas ją paleisti.

“Būdamas visiškai tikras galiu paneigti, kad kada nors buvo seksualinio pobūdžio scenų (jo viloje netoli Milano), – teismui pareiškė S.Berlusconi. – Niekada nedariau spaudimo Milano policijos pareigūnams”.

Atsakovai Italijoje turi teisę daryti pareiškimus bet kuriuo savo teismo proceso momentu ir be kryžminės apklausos.

S.Berlusconi kaltinamas lytiniais santykiais su Maroke gimusia egzotiškų šokių šokėja Karima El Mahroug (Karima Mahrug), kai jai buvo 17 metų.

Jis taip pat kaltinamas tuo, kad pasinaudojo savo, kaip premjero, padėtimi, ir spaudė policiją ją paleisti, kai ji 2010 metų gegužę buvo areštuota už smulkią vagystę.

Už naudojimąsi nepilnametės prostitutės paslaugomis Italijoje skiriamos kalėjimo iki trejų metų bausmės, o už piktnaudžiavimą įgaliojimais – kalėjimas iki 12 metų.

Teismo procesas prasidėjo 2011 metų balandį ir yra vienas iš skandalų, prisidėjusių prie S.Berlusconi kritimo pernai lapkritį.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: