© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Prisiekusieji trečiadienį pradėjo svarstymus, ar kaltu dėl sprogdinimų Bostono maratone pripažintam Džocharui Carnajevui turi būti skirta mirties bausmė, ar laisvės atėmimas iki gyvos galvos už vieną iš kruviniausių atakų Jungtinėse Valstijose nuo 2001 metų rugsėjo 11-osios teroro išpuolių.

Prisiekusieji išklausė baigiamųjų prokurorų argumentų, kuriuose Dž.Carnajevas buvo pavaizduotas kaip negailestingas teroristas, kuris nusipelnė mirties. Tuo tarpu advokatai sakė, kad jis buvo “pasimetęs vaikas”, kuriuo manipuliavo jo vyresnysis brolis, radikaliomis pažiūromis užsikrėtęs islamistas.

Federalinis teisėjas George’as O’Toole’as (Džordžas O’Tulas) prisiekusiesiems davė išsamius nurodymus ir suteikė mažiau negu valandą pasitarti, vėliau paskelbė pertrauką ir liepė vėl susirinkti ketvirtadienį.

Tie patys prisiekusieji praeitą mėnesį 21 metų buvusį studentą pripažino kaltu dėl 2013 metų balandžio 15 dieną įvykdyto dvigubo sprogdinimo per populiarų maratoną šiaurės rytiniame Bostono mieste, per kurį žuvo trys žmonės, o dar 264 buvo sužeisti.

Jaunuolis buvo pripažintas kaltu pagal 30 kaltinimų, o už 17 iš jų gali būti skirta mirties bausmė. Tokia bausmė būtų paskirta, jeigu jai prisiekusieji vienbalsiai pritartų pagal bet kurį iš kaltinimų.

Prisiekusieji turės užpildyti 24 puslapių nutarties anketą ir svarstyti kiekvieną kaltinimą atskirai, todėl tikėtina, kad šis procesas gali ilgai užsitęsti.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: