Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Rusijos Valstybės Dūmos deputatui Iljai Ponomariovui, atėjusiam į Lefortovo tyrimų izoliatorių, parodyta kamera, kurioje laikomas jo padėjėjas Leonidas Razvozžajevas, tačiau pastarojo tuo metu ten nebuvo ir deputatui pasimatyti su juo nepavyko.

“Mane įsileido į izoliatoriaus teritoriją, man parodė kamerą, kurioje laikomi Leonidas Razvozžajevas ir Konstantinas Lebedevas. Mes ilgokai kalbėjomės su einančiuoju izoliatoriaus viršininko pareigas, bet mums nepavyko pasimatyti nei su vienu, nei su kitu”, – sakė žurnalistams I.Ponomariovas.

Antradienį I.Ponomariovas kartu su Violeta Volkova, bylos apie masinių neramumų rengimą įtariamųjų K.Lebedevo ir L.Razmozžajevo advokate, atvyko į Lefortovo areštinę susitikti su šiais įtariamaisiais, pasikalbėti su jais.

“Izoliatoriaus vadovų pozicija yra tokia: leisti deputatui vykdyti savo įgaliojimus – susipažinti su įkalinimo sąlygomis, netrukdomam įeiti, ir visa tai buvo užtikrinta”, – nurodė I.Ponomariovas.

Pasak jo, jam parodė dvivietes kameras, kuriose po vieną laikomi K.Lebedevas ir L.Razvozžajevas, bet pačių bylos dalyvių jose nebuvo, mat, anot areštinės vadovų, norint asmeniškai susitikti su jais reikia tyrėjų sankcijos.

“Man buvo pasakyta, kad sankciją pasimatymui turi suteikti tik tyrėjas”, – aiškino deputatas.

“Aš įsitikinau tik tuo, kad kameros švarios, dėl to jokių klausimų neturiu. Aš įsitikinau, kad tos kameros yra tinkamos, mačiau Leonido ir Konstantino popierius, kurie tikrai buvo jų, bet jų pačių vis dėlto kamerose nebuvo”, – sakė I.Ponomariovas.

Jis dar pridūrė išsiaiškinęs, kodėl su įtariamaisiais susitikti neleidžia ir advokate.

“Izoliatoriaus vadovybė sako: prašom, gaukite tyrėjų leidimą ir ateikite. Mes išsiaiškinom kitaip klausimą dėl gynėjos neįsileidimo…. – reikia gauti tyrėjų raštą. Ir raštą dėl Lebedevo (aplankymo) mums žadėjo duoti; ir mes dabar vykstame į Tyrimų komitetą”, – pažymėjo I.Ponomariovas.

V.Volkova pareiškė laikanti šiuos veiksmus neteisėtais, nes pagal įstatymus advokato susitikimui su ginamuoju nereikia jokio patvirtinimo.

“Tai visiška savivalė, aš kreipsiuosi į teismą”, – pareiškė ji.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: