Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Estija trečiadienį suteikė prieglobstį Rusijos gamtosaugininkui, kuris buvo priverstas palikti savo šalį, nes joje yra ieškomas už tai, kad apkaltino prezidentą Vladimirą Putiną korupcija.

“Man duotas trejų metų leidimas gyventi Estijoje”, – sakė 39-erių Surenas Gazarjanas naujienų agentūrai AFP.

Pagal prieglobsčio suteikimo tvarką, primiausia yra išduodamas terminuotas trejų metų leidimas gyventi šalyje. Jį gavus, galima pateikti prašymą Estijos pilietybei gauti.

Estijos vidaus reikalų ir užsienio reikalų ministerijos, su kuriomis susisiekė AFP, S.Gazarjano statuso neatskleidė.Pasak jų, apie savo statusą turėtų informuoti pats S.Gazarjanas.

38-erių metų zoologas ir tarptautinį pripažinimą pelnęs Rusijos Šiaurės Kaukazo regiono šikšnosparnių žinovas, ilgus metus dalyvavo protestuose drauge su Krasnodare įsikūrusia nevyriausybine aplinkosaugos organizacija, viešindamas reglamentų pažeidimus, susijusius su pasiruošimu 2014 metų žiemos olimpinėms žaidynėms Sočyje.

Jis tapo Rusijos opozicijos judėjimo didvyris, kai organizacija paviešino informaciją apie žemės užgrobimus ir prabangias vilas, iškilusias Juodosios jūros pakrantėje. Viena iš jų, kaip manoma, buvo pastatyta V.Putinui.

Pasak S.Gazarjano, jam sakė, kad “Rusijos valdžia įtraukė jį į federalinį ieškomų žmonių sąrašą jau 2012 metų lapkritį”.

Gruodžio viduryje jis pabėgo į Estiją.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: