Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Hillary Clinton (Hilari Klinton), kurios kiekvienas žingsnis yra akylai stebimas, svarstant ar sieks ji dalyvauti 2016 metų prezidento rinkimuose, ketvirtadienį paskelbė rašanti knygą, kurioje išdėstys savo požiūrį į Jungtinių Valstijų vaidmenį pasaulyje.

Buvusios valstybės sekretorės pirmąją knygą, baigus tarnybą Baracko Obamos (Barako Obamos) administracijoje, 2014 metų vasarą išleis leidykla “Simon & Schuster”.

“Knyga pirmiausia bus skirta žmonėms, kurie domisi užsienio politika ir Amerikos padėtimi šiandieniniame pasaulyje”, – sakė leidėjų atstovas ir būsimos knygos redaktorius Jonathanas Karpas (Džonatanas Karpas).

Kol kas knygos pavadinimas ir už ją numatyto honoraro dydis neskelbiami.

Pasak leidyklos vadovės Carolyn Reidy (Karoli Reidi), H.Clinton “pasaulio skaitytojams pateiks savo unikalų požiūrį į dramatiškiausius įvykius ir svarbiausius šių laikų klausimus”.

Knygoje bus paliestos Osamos bin Ladeno sunaikinimo, JAV karių atitraukimo iš Irako ir Afganistano, Arabų pavasario sukilimų ir Kinijos iškilimo temos. Taip pat bus paliesti moterų ir merginų vaidmens, klimato kaitos, žmogaus teisių klausimai, sakoma leidėjų pranešime.

“Ji pasidalins savo požiūriu į tai, kiek atsieina Jungtinėms Valstijoms išsaugoti gerovę ir pasaulinę lyderystę. Joje sekretorė Clinton pateiks asmeninių pasakojimų ir prisiminimų apie darbą su prezidentu Baracku Obama (Baraku Obama) ir jo Nacionalinio saugumo komanda, taip pat ir apie susitikimus su pasaulio lyderiais”, – sakoma pranešime.

Kol kas H.Clinton nekalba apie savo 2016 metų planus, bet šįkart ji laikoma aiškia favorite, anksčiau pralaimėjusi B.Obamai demokratų nominaciją 2008 metų rinkimuose. Apklausos rodo, kad H.Clinton, kuriai 2016 metais bus 69-eri, turėtų tvirtą demokratų palaikymą, jeigu siektų tapti pirmąja JAV prezidente.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: