RAJESH ARYA / Soc. tinklų nuotr.

17-iolikmetė Neha Paswan buvo iki mirties sumušta lazdomis savo šeimos narių. Pranešama, jog mergina su giminėmis susiginčijo dėl savo dėvimos aprangos – džinsų ir palaidinės. Incidentas įvyko Savreji Kharg kaime, Deorijos regione.

Paauglės mama Shakuntala Devi pasakojo, jog šeimos nariams nepatiko merginos dėvimi džinsai ir palaidinė, kuriuos ji norėjo dėvėti atlikdama religinius ritualus. Ginčas privedė prie smurto panaudojimo prieš merginą. Jos seneliai, dėdės ėmė ją mušti lazdomis.

Merginai praradus sąmonę, giminės iškvietė transportą, kuriuo teigė gabensiantys merginą į ligoninę. Paauglės mamai buvo neleista važiuoti kartu, todėl ji pradėjo dukros paieškas. Mergina ligoninėje nebuvo rasta.

Kitą rytą merginos mama sužinojo, jog žmogaus kūnas buvo rastas kabantis ant tilto prie pat Gandako upės, kuri teka per gyvenvietę. Išsiaiškinta, jog tai 17-iolikmetės Neha Paswan kūnas.

Policija suėmė nužudytos merginos senelius, tetas, dėdes, pusbrolius ir automobilio vairuotoją. Visi jie įtariami merginos nužudymu bei mėginimu nuslėpti kūną.

Mergina mėgo modernius drabužius

Merginos tėvas Amarnath Paswan teigė, jog sunkiai dirbo norėdamas išleisti savo vaikus, įskaitant ir Nehą, į mokyklą. Paauglė norėjo tapti policininke. A. Paswan pasakojo, jog giminės dažnai spausdavo ją mesti mokyklą ir būdavo nepatenkinti, kai ji dėvėdavo kitokius nei tradicinius drabužius. Nehai labai patikdavo modernūs drabužiai – sukneles, švarkeliai, džinsai.

Smurtas prieš mergaites ir moteris yra opi problema Indijoje. Šalyje vyrauja diskriminacija lyties pagrindu, lyčių nelygybė. Moterys linkusios gauti mažesnius atlyginimus, nebūti paaukštintos darbovietėje. Moterys ir mergaitės dažnai nukenčia nuo smurto artimoje aplinkoje. Vidutiniškai 20 moterų kasdien yra nužudomos vien dėl nepakankamo kraičio. Remiantis statistiniais rodikliais, moterys Indijoje dažniau nukenčia nuo savo artimųjų, sutuoktinių nei nuo nepažįstamųjų. Ypač dažni ir seksualiniai nusikaltimai, pagrobimai, nėštumo nutraukimai, jei laukiamasi mergaitės.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: