Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Irano prisiekusieji sekmadienį pripažino tarptautinę naujienų agentūrą “Reuters” kalta dėl “propagandos prieš režimą – už šių metų pradžioje paskelbtą pranešimą, kuriame besitreniruojančios moterys nindzės buvo pavadintos žudikėmis.

Agentūra “Reuters” taip pat buvo pripažinta kalta dėl “klaidingos informacijos publikavimo bandant pakirsti visuomenės nuomonę” vasarį paskelbto pranešimo apie rengiamas kovotojas nindzes klausimu, cituodama Teherano prokuratūrą pranešė Irano oficialioji naujienų agentūra IRNA.

Teherano teismo teisėjas artimiausiomis savaitėmis turėtų patvirtinti nuosprendį ir paskirti bausmę, pranešė Irano televizija “Press”.

“Reuters”, kuri nuosprendį gali apskųsti, AFP nekomentavo prisiekusiųjų sprendimo.

Šiai naujienų agentūrai, kuri priklauso Niujorke įsikūrusiai grupei “Thomson Reuters”, teisme atstovauja jos Teherano redakcijos vadovė Parisa Hafezi, kuriai dėl šios bylos yra uždrausta išvykti iš šalies.

Irano pareigūnai kovo mėnesį konfiskavo visų “Reuters” biuro darbuotojų mandatus ir sustabdė biuro veiklą.

Byla yra susijusi su “Reuters” pranešimu apie grupę viename Teherano priemiestyje rengiamų nindzių moterų. Pradinis pranešimo pavadinimas buvo klaidingai parašytas “Tūkstančiai nindzių moterų treniruojasi Irano žudikėmis”.

Vėliau “Reuters” pakeitė pavadinimą į “Irane treniruojasi trys tūkstančiai moterų nindzių”, o vėliau išvis tą pranešimą pašalino.

“Reuters” pasaulinis vyriausiasis redaktorius Stephenas Adleris (Stivenas Adleris) laikraščiui “The New York Times” kovo 29 dieną sakė, kad ta antraštės klaida nebuvo tyčinė, ir pridūrė: “Faktinių klaidų tame pranešime nematau”.

Irano valdžia paprastai stebi ir varžo užsienio žurnalistų veiklą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: