© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Kambodža sekmadienį deportavo besislapstantį Rusijos magnatą, kaltinamą dešimčių milijonų dolerių pasisavinimu sukčiaujant dėl nekilnojamojo turto, pranešė pareigūnai.

Penktą dešimtį metų einantis Sergejus Polonskis penktadienį buvo sulaikytas saloje prie Kambodžos pietvakariuose esančio Sianukvilio miesto, dėl to, kad buvo pasibaigęs jo vizos galiojimo laikas.

“Jis sekmadienį ryte buvo deportuotas atgal į savo šalį”, – sakė Vidaus reikalų ministerijos Imigracijos departamento tyrimų skyriaus vadovas Ukas Heisela.

“Jis yra blogas žmogus”, – sakė U.Heisela ir pridūrė, kad Rusijos pareigūnai lydi jį į jo šalį.

S.Polonskis Kambodžoje nelegaliai gyveno daugiau kaip dvejus metus, o jo veikla “veikia Kambodžos nacionalinį saugumą”, sakė U.Heisela.

Jis pridūrė, kad taip pat buvo areštuoti dar aštuoni kiti rusai ir kad jiems taip pat gresia deportavimas.

2013 metų rugpjūtį Rusijos teismas nurodė sulaikyti S.Polonskį, už akių apkaltintą dėl jo įtariamo vaidmens per 5,7 mlrd. rublių (174 mln. dolerių) vertės suktybę, apgaunant daugiau kaip 80 investuotojų.

Tyrėjai kaltina šį verslininką surežisavus šią schemą, susijusią su vieno būstų komplekso statyba 2007-2008 metais.

S.Polonskis Rusijos prašymu Kambodžoje buvo sulaikytas ir 2013 metų lapkritį, bet 2014 metų sausį apeliacinis teismas jį paleido.

2014-ųjų balandį Kambodžos Aukščiausiasis Teismas atmetė Rusijos prašymą išduoti S.Polonskį, nuspręsdamas, kad magnato negalima išsiųsti namo dėl tos priežasties, kad abi šalys neturi ekstradicijos sutarties.

S.Polonskis, kuris kaltinimus neigia, 2014 metais per spaudos konferenciją Pnompenyje sakė, kad tai esanti “didelė byla”, susijusi su “daugybe blogų žmonių”.

Kambodžoje S.Polonskio tebelaukia atskiras teismas dėl įtarimų, kad jis ir dar du rusai grasino peiliu vieno laivo įgulai.

2013 metų balandį toje byloje S.Polonskis buvo laikinai paleistas – po trijų mėnesių, praleistų Kambodžos, kurioje jis turi verslo interesų, kalėjime.

Šio magnato verslui smarkiai smogė 2007-2008 metų pasaulinė finansų krizė, privertusi jį atsisakyti darbo dėl Maskvoje šiuo metu baigiamo statyti “Federacijos bokšto”, kuris bus aukščiausias Europoje dangoraižis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: