Wikimedia Commons archyvo nuotr..

Italijos bendrovė “Costa Crociere”, valdanti didžiausią Europoje kruizinių laivų flotilę, trečiadienį iš dalies prisiėmė atsakomybę dėl kruizinio laivo “Costa Concordia” tragedijos kaip asmenų, siejamų su 32 žmonių gyvybes nusinešusia nelaime, darbdavė.

Teismas nutarė, kad kompanija turės išmokėti 1 mln. eurų baudą ir daugiau nebebus laikoma įtariama dėl šios nelaimės. Toliau nagrinėjant baudžiamąją bylą, ji galės dalyvauti kaip nukentėjusioji pusė.

“Tai subalansuotas sprendimas”, – sakė kompanijos advokatas Marco De Luca (Markas De Luka) žurnalistams Groseto mieste Toskanoje, kur vyko teismo posėdis ir kur pirmadienį prasidės svarstymai, ar kaltinamieji turėtų būti teisiami.

Dėl 2012 metų incidento prokurorai pateikė kaltinimus šešiems žmonėms, tarp jų laivo kapitonui Francesco Schettino (Frančeskui Šetinui) ir “Costa Crociere” krizių padalinio vadovui Roberto Ferrarini (Robertui Feraniniui). Šiuos kaltinimus reikia patvirtinti, ir tik tuomet galės prasidėti kaltinamųjų teismas.

Prie Italijos Džilijo salos ištaigingas laineris su 4 229 žmonėmis iš 70 šalių pernai sausio 13-osios vakarą rėžėsi į rifą, kai dauguma keleivių valgė pirmą savo kruizo po Viduržemio jūrą vakarienę.

Dešimtys keleivių bylinėjasi su kompanija dėl patirtos žalos atlyginimo, nors dauguma žmonių, per nelaimę nepatyrusių jokių sužalojimų ar nepraradusių savo mylimųjų, sutiko priimti 11 tūkst. JAV dolerių (38 tūkst. litų) kompensaciją iš “Costa Crociere”, priklausančios JAV milžinei “Carnival”.

Trečiadienį priimtas teismo sprendimas yra susijęs tik su baudžiamąją, o ne civiline byla dėl šio įvykio.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: