© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas ketvirtadienį išreiškė apgailestavimą dėl Didžiosios Britanijos gynybos sekretoriaus Michaelo Fallono (Maiklo Falono) pasisakymų, kad Vladimiras Putinas Europai yra ne mažesnė grėsmė nei džihadistų judėjimas “Islamo valstybė” (IS) ir Rusija kelia “labai realų pavojų” Baltijos šalims.

“Tokie pareiškimai mums kelia labai didžiulį apgailestavimą”, – sakė D.Peskovas interviu naujienų televizijai CNN.

“Manau, kad visuomenės nuomonė šalyse, kurios yra palyginti naujos ES ir NATO narės, labai jautri tokiems vertinimams, sklindantiems iš senbuvių, tokių kaip Didžioji Britanija”, – sakė Vladimiro Putino atstovas spaudai.

“Manau, kad aukšto rango politikų pasisakymai daro įtaką naujokėms, ir mes apgailestaujame dėl tokių pareiškimų. Akivaizdu, kad jie neskatina bendradarbiavimo, saugumo stiprinimo ir neprisideda prie mūsų saugios bei prognozuojamos ateities. Jie neatspindi tikrosios padėties mūsų bendrame Europos žemyne”, – sakė jis.

Apie Rusijos grėsmę Baltijos šalims šią savaitę taip pat perspėjo Britanijos premjeras Davidas Cameronas (Deividas Kameronas), nurodęs, kad jos arba Moldova gali tapti kitu Maskvos taikiniu po Ukrainos.

Komentuodamas CNN klausimą apie britų pareigūnų skundus dėl Rusijos karo lėktuvų skrydžių netoli Jungtinės Karalystės sienų, D.Peskovas sakė, kad kaskart, kai “sukeliamas triukšmas” dėl Rusijos lėktuvų skrydžių tarptautinėje oro erdvėje, “sąmoningai arba atsitiktinai užmirštama paminėti NATO lėktuvus, tarp jų Britanijos arba Amerikos, kurie daro tą patį tuose pačiuose tarptautiniuose koridoriuose”.

“Tai yra tarptautiniu lygiu suderinta praktika, kuri stebima tarptautiniu lygiu. Ši praktika pasaulyje yra visuotinai priimta, ir tai reikėtų atsiminti”, – sakė D.Peskovas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: