Gisela Mota / youtube.com archyvo nuotr.

Meksikoje naujai išrinkta merė buvo nušauta vos pradėjusi eiti savo pareigas.

Policija pranešė, jog penktadienį, praėjus vos kelioms valandoms po savo mero priesaikos, naujoji Meksikos merė buvo nužudyta savo namuose Temixco mieste, 85km į pietus nuo Meksiko sostinės. Kaip pranešama, ji buvo užpulta keturių ginkluotų vyrų. Du iš jų policijos nušauti, likę – buvo sučiupti ir suimti. Kol kas nužudymo motyvas nėra aiškus. Keletas Meksikos merų buvo nužudyti pernai, kaip įtariama, narkotikų prekeivių.

Savo “Twitter” paskyroje Morelos gubernatorius Graco Ramirez sieja šį nužudymą su organizuotu nusikaltimu, kurį galėjo įvykdyti narkotikų karteliai ar tam tikros gaujos. Karteliai, siekiantys kontroliuoti šalies bendruomenes ir miestelius, dažnai nusitaiko į vietos pareigūnus ir merus. Motos kairiųjų Demokratų Revoliucijos Partija išleido oficialų pareiškimą, kuriame apibūdina ją kaip “stipria ir drąsia moterimi, kuri pradėdama nuo mero pareigų, siekė tiesiogiai kovoti su šalies nusikalstamumu”.

Mota, kuri buvo federalinė Meksikos kongreso narė, prisiekė savo naujosioms pareigoms Naujųjų metų dieną. Ji buvo nužudyta sekančią dieną.

Morelos generalinis prokuroras Javier Perez Duron patvirtino, jog sulaikytieji įtariamieji buvo susieti ir su kitais nusikaltimais, tačiau atskleisti daugiau detalių nepanoro.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: