Paralympics.lt nuotr.

Lietuvos paralimpinio komiteto (LPAK) prezidentas Mindaugas Bilius dalyvaus Europos paralimpinio komiteto (EPK)  valdyme. Paralimpinis čempionas Kipre, Limasolyje vykstančioje EPK Generalinėje asamblėjoje išrinktas tarp devynių organizacijos Vykdomojo komiteto narių.

„Mano išrinkimas į šią struktūrą yra pirmiausiai didelis Lietuvos paralimpinio komiteto darbo įvertinimas. Europos paralimpinė bendruomenė įvertino per pastaruosius penkerius metus mūsų pasiektą progresą, susidomėjo mano pristatytomis paralimpinio sporto vystymo idėjomis, ateities vizija.

Europos paralimpinis komitetas turi ir nori keistis, tapti stipresne ir didesnį svorį turinčia organizacija. Tikiu, kad katrtu su kitais naujai išrinktais bendražygiais nuveiksime daug gerų darbų, įgyvendinsime savo idėjas, kurios padės augti žmonių su negalia sportui“, – sakė Kipre viešintis M. Bilius.

Limasolyje vykstančioje EPK Generalinėje asamblėjoje išrinktas ir naujas organizacijos prezidentas. EPK delegatai iš 47 Senojo žemyno šalių naujuoju vadovu išrinko olandą Raymondą Blondelį. 54-erių olandas pakeitė kroatą Ratko Kovačičių, kuris buvo išrinktas 2017 m., bet pernai atsistatydino iš posto.

EPK viceprezidente išrinkta švedė Asa Llinares Norlin.

Europos paralimpinis komitetas įkurtas 1991 m., jo būstinė įsikūrusi Austrijos sostinėje Vienoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: