Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Aktorė Nastassja Kinski (Nastasja Kinski) penktadienį sakė, jog didžiuojasi savo netikra seserimi Pola, kuri paskelbė, kad jų tėvas – velionis vokiečių kino aktorius Klausas Kinski  – ją ilgus metus žagino.

60-metė Pola Kinski, kuri šeštadienį turi išleisti atsiminimų knygą, neseniai interviu žurnalui sakė, kad legendinis aktorius, kuris mirė 1991 metais, visą jos vaikystę ją seksualiai išnaudojo.

Nastassja Kinski, kuri Holivude išgarsėjo tokiais filmais kaip “Žmonės-katės” (Cat People) ir “Tesa” (Tess), vokiečių dienraštyje “Bild” rašo, jog verkė skaitydama Polos pasakojimą.

“Mano sesuo yra didvyrė, nes išvadavo savo širdį, savo sielą ir, tuo pačiu, savo ateitį nuo šios paslapties naštos, – rašo 51 metų aktorė. – Palaikau savo seserį, palaikau ją. Esu labai pasibaisėjusi. Bet didžiuojuosi stiprybe, kurią ji pademonstravo parašydama šią knygą”.

N.Kinski taip pat išreiškė viltį, kad ši knyga padės informuoti visuomenę apie vaikų išnaudojimą ir paskatins kitas aukas papasakoti savo istorijas.

“Tokios knygos kaip Polos (atsiminimai) padeda visiems vaikams, jaunuoliams ir motinoms, kurie bijo tėvų, kurie užgniaužia savo baimę ir viską paslepia savo sielose”, – sakė ji.

“Vien dėl to, kad kažkas vadinasi tėvu, kaip šiuo atveju, dar nereiškia, kad yra tėvas. Vis tiek įvyko siaubingas dalykas. Net ir tėvai daro siaubingus dalykus”, – rašė aktorė ir pridūrė: “Visuomet yra pagalba – visi vaikai turėtų tai žinoti”.

N.Kinski, kuri gyvena Kalifornijoje, yra K.Kinski ir jo antrosios žmonos Brigitte (Bridžit) vaikas. Polos motina yra pirmoji aktoriaus žmona, dainininkė Gislinde Kuehbeck (Gislindė Kiubek).

Pola papasakojo, kad K.Kinski, kuris jau garsėjo kaip puiki, bet tironiška Europos kino jėga, pradėjo ją lytiškai išnaudoti, kai ji buvo penkerių metų amžiaus, o pirmą kartą ją išžagino, kai jai buvo devyneri.

Žaginimai tęsėsi iki to laiko, kai ji sulaukė 19-os, šią savaitę teigė ji žurnalui “Stern”.

Įtūžio priepuoliais garsėjusi žvaigždė, kuri dažnai dirbdavo su vokiečių režisieriumi Werneriu Herzogu (Verneriu Hercogu), “ignoravo visus” mažametės dukros protestus, tvirtina ji.

“Jis tiesiog pasiimdavo, ko norėdavo”, – sakė ji ir pridūrė, kad vaikystėje nuolat bijodavo jo pykčio protrūkių.

Pola apie savo vaikystės pragarą prakalbo būsimoje autobiografijoje “Vaiko lūpomis” (Kindermund) ir tvirtina, jog galiausiai visą tiesą nusprendė pasakyti dėl to, kad nebegali pakęsti tėvo gerbėjų žavėjimosi.

“Nebegalėjau to daugiau pakęsti: “Jūsų tėvas! Didis! Genijus! Man visuomet jis patiko!” Tas dievinimas po jo mirties vis didėjo ir didėjo”, – sakė ji.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: