© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Buvęs Italijos premjeras Silvio Berlusconi (Silvijus Berluskonis) pristatė schemą blėstančiam savo populiarumui paskatinti: jis ieškos namų šimtams tūkstančių beglobių šunų ir kačių, kad palenktų savo pusėn gyvūnų mylėtojus, sekmadienį pranešė žiniasklaida.

“Mums reikia rasti tėtį ar mamą tūkstančiams beglobių šunų ir kačių”, – esą sakė milijardierius per pokalbį telefonu su vienu iš savo gerbėjų klubų Romoje.

S.Berlusconi stengiasi atgaivinti paramą savo centro dešinės partijai “Forza Italia” (“Pirmyn, Italija”), kuriai smarkiai pakenkė jo politinis žlugimas praėjusiais metais.

“Ixe” apklausa, kuri televizijai “Rai 3” buvo atlikta šeštadienį, rodo, kad “Forza Italia” nukrito į trečią vietą po centro kairės Demokratų partijos (PD) ir prieš isteblišmentą nukreipto “Penkių žvaigždučių judėjimo”.

S.Berlusconi diriguojamas masinis šunų ir kačių apgyvendinimas pas naujus šeimininkus reikštų, kad “daugiau kaip 10 mln. italų, kurie laiko šunį ar katę, galės žvelgti į mus tik su meile, kuri padės nuosaikiesiems tapti stipria politine jėga, dauguma”, šeštadienį sakė pats milijardierius.

Šis žiniasklaidos magnatas, kuris, nuteistas dėl mokestinio sukčiavimo, buvo išmestas iš Senato ir laukia žinių, kur turės atlikti vienų metų visuomenei naudingo darbo bausmę, kalbėdamas apie gyvūnų gerovę taip pat citavo Motiną Teresę: “Jei mylėsime juos taip, kaip turėtume, būsime labai arti Dievo”.

Naujų šeimininkų suradimas sutaupytų 260 mln. eurų per metus šunidėms, pridūrė jis.

Toks manevras sulaukė drungno atsako iš gyvūnų teisių gynėjų grupių. Italijos gyvūnų ir aplinkos apsaugos asociacija (AIDAA) pažymėjo, kad S.Berlusconi rimtai apsiskaičiavo dėl beglobių kačių ir šunų skaičiaus šalyje, kuris yra 750 tūkstančių.

“Mums reikia konkrečių priemonių. Berlusconi gali ateiti ir prižiūrėti mums šunis”, – sakė AIDAA dienraščiui “La Stampa”, pakartodama pasiūlymą 77 metų magnatui visuomenei naudingą darbą atlikti šioje Asociacijoje.

Tai ne pirmas kartas, kai buvęs premjeras griebėsi šunų savo įvaizdžiui pataisyti. Baltas Maltos terjeras Dudu, kurį S.Berluconi namuose apgyvendino jo 28 metų draugė Francesca Pascale (Frančeska Paskalė), turi nuosavą “Facebook” puslapį, kuriame reklamuoja “Forza Italia”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: