Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu po rinkimų turėtų likti valdžioje nepaisant prasto jo “Likud” ir “Izraelis – mūsų namai” (“Yisrael Beitenu”) bendro sąrašo pasirodymo, kuris vers jį sudaryti aljansą su centristų “Yesh Atid” – netikėta antradienio balsavimo laimėtoja.

Kaip rodo balsavusiųjų apklausos, B.Netanyahu dešiniųjų partijos “Likud” ir griežtosios linijos pasaulietinės nacionalistų partijos “Izraelis – mūsų namai” bendras sąrašas patyrė rimtą nesėkmę – gaus tik 31-33 mandatus 120 vietų Knesete, kur dabar turėjo 42 vietas.

Centristų “Yesh Atid”, kurią 2012 metų balandį įkūrė telegeniškas aktorius ir buvęs televizijos laidų vedėjas Yairas Lapidas (Jairas Lapidas), netikėtai pasirodė labai gerai ir su 18-19 deputatų bus antra partija. Ši naujokė aplenkė centro kairės Darbo partiją, kuri turės 15-17 vietų Knesete.

B.Netanyahu iškart suskubo pažadėti, kad kurs “kaip įmanoma platesnę” koaliciją.

Jis taip pat paskambino Y.Lapidui ir pasakė: “Turime galimybę daryti nuostabius dalykus Izraeliui. Rinkimų kampanija baigėsi ir dabar galime sutelkti dėmesį į veiksmus viso Izraelio naudai”.

Per vieną naktį 49 metų Y.Lapidas, buvusi žiniasklaidos žvaigždė, virto naujausiu Izraelio politinio landšafto lėmėju.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: