youtube archyvo nuotr.

Prancūzijos vyriausybinis komitetas išklausė parodymus, kurie buvo slopinti Prancūzijos vyriausybės ir neskelbiami internete iki šios savaitės. Iš klausymų Prancūzijos Parlamente paaiškėjo, kad pernykščio teroro akto Bataklano pramogų centre metu musulmonai teroristai ne šiaip žudė į koncertą susirinkusius paryžiečius, bet žvėriškai juos kankino – pjaustė galvas, išlupinėjo akis, vyrams nupjaudavo lytinius organus ir sukišdavo į aukos burną, moterims subadydavo genitalijas, paleisdavo žarnas. Visa tai buvo filmuojama ir persiųsta ISIS karo propagandos tikslais.

Parodymuose teigiama, kad žudikai Bataklano koncertų salėje kankino savo aukas, antrame salės aukšte. Svarbiausias policijos liudininkas parlamente liudijo, kad atakų naktį tyrimo pareigūnas su ašaromis tekančiomis žemyn jo veidu nudūmė iš Bataklano koncertų salės ir pradėjo vemti, po to kai pamatė subjaurotus kūnus.

14 valandų parodymai apie lapkričio atakas įvyko kovo 21-ąją. Pagal šiuos parodymus teigiama, kad vahhabistai žudikai išbadė akis, iškastravo aukas jų sėklides sustumdami į burną, paleido žarnas ar net įvykdė skrodimą. Būtent dėl šių priežasčių medikai dalies kūnų neatidavė artimiesiems. Prokurorai teismo posėdyje teigė, kad šios kankinimų ataskaitos buvo „gandas“ dėl to, kad aštrių peilių nebuvo rasta koncertų salėje. Jie bandė aiškinti, esą kūnų dalys buvo nuplėštos kulkų ir skeveldrų.

Tyrimo pranešėjas buvo paspaustas komiteto viršininko dėl aiškumo ir aukų sužalojimo. Komiteto vadovas teigė, kad valdžios organai paskelbė prieštaringą informaciją, kurioje teigiama, kad aukos buvo paprasčiausiai nušautos ar susprogdintos ir pridėjo teroro aukos tėvo pareiškimą teismui, kuriame rašoma: „Priežastis dėl ko mirė mano sūnus buvo tai, kad užpuolikai nupjovė jo sėklides ir sukišo į jo burną, negana to, jis buvo išskrostas – teismo institute, Paryžiuje, man buvo taip pasakyta. Kai aš pamačiau jį už stiklo, gulintį ant stalo su baltu šydu iki kaklo, psichologas buvo su manimi. Jis sakė: tai yra „vienintelė tavo sūnaus išvaizdi dalis – profilis.“  Tuo metu aš pamačiau, kad jis neturėjo dešiniosios akies. Aš buvau informuotas, kad jie pradūrė jo akį ir pjaustė griežinėliais žemyn dešinę jo veido pusę, kur buvo labai didelė hematoma, kurią mes galėjome visi pamatyti”.

Primename, kad Bataklano žudynės Prancūzijoje įvyko 2015 metų lapkričio 13 dieną. Pirmasis sprogimas nuaidėjo bare, esančiame prie Prancūzijos nacionalinio stadiono, vėliau Bataklano salėje teroristai laikė įkaitus ir įvykdė dar kelis sprogdinimus bei susišaudymus. Teroro metu žuvo 153 žmonės, 112 jų žuvo Bataklano koncertų salėje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: