© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Jungtinių Valstijų prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama)pareiškė, kad naujos JAV sankcijos Rusijos pareigūnams aiškiai parodo, jog tai “pasekmės dėl jų veiksmų” Kryme, ir perspėjo, kad Vašingtonas yra pasiruošęs imtis ir daugiau sankcijų, jei prireiktų.

Prezidentas pabrėžė, kad vyriausybė gali imtis veiksmų prieš Rusijos ginklų sektoriaus pareigūnus ir tuos, kurie palaiko rusų draugus, jeigu vyriausybė neieškos diplomatinio būdo krizei Ukrainoje išspręsti.

B.Obama pirmadienį įšaldė Jungtinėse Valstijose septynių Rusijos pareigūnų turimą turtą; šie asmenys skatino Kryme surengti balsavimą dėl atsiskyrimo nuo Ukrainos. Iždo departamento sankcijos taip pat paskelbtos keturiems ukrainiečiams, susijusiems su Krymo atskyrimo procesu.

“Jeigu Rusija ir toliau kišis į Ukrainą, mes pasirengę skelbti dar daugiau sankcijų”, – sakė B.Obama per trumpą spaudos konferenciją Baltuosiuose rūmuose. Jis pabrėžė, kad vis dar tikisi diplomatinio krizės sprendimo ir kad sankcijos gali būti keičiamos, priklausomai nuo Rusijos veiksmų – ar ji eskaluos kišimąsi, ar pasitrauks.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: