© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Sirijos senienų saugojimo tarnybos vadovas sekmadienį išreiškė atsargų palengvėjimą vyriausybinėms pajėgoms atstūmus “Islamo valstybės” (IS) džihadistus nuo senovinio Palmyros miesto liekanų.

Džihadistai, kurie sunaikino kelis senovinius objektus kaimyniniame Irake, puolimo metu buvo per kilometrą priartėję prie senovinės Palmyros griuvėsių, kurie yra įtraukti į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą.

“Šiandien turime gerų naujienų, jaučiamės daug geriau, – telefonu sakė Senienų saugojimo tarnybos vadovas Mamounas Abdulkarimas (Mamunas Abdulkarimas). – Griuvėsiams nepakenkta, bet tai nereiškia, kad neturėtume bijoti”.

Provincijos gubernatorius Talalas Barazi (Talalas Barazis) sakė, kad armija atsiėmė šiaurinius dabartinio Tadmuro miesto rajonus, kuriuos džihadistai užėmė šeštadienį.

“IS ataka buvo sužlugdyta ir mes išstūmėme juos iš šiaurinių Tadmuro dalių, – sakė T.Barazi. – Armija dar … tikrina gatves dėl bombų”.

Džihadistai anksčiau šią savaitę iš savo bastiono Eufrato slėnyje surengė žaibišką puolimą visoje dykumoje, kilo nuožmios kovos su armija, kuri turi didelę bazę visai šalia šio oazėje įsikūrusio miesto.

IS šeštadienį užimant šiaurines miesto dalis žuvo mažiausiai 23 režimui lojalūs žmonės ir 29 džihadistai, nurodė padėtį šalyje stebinti organizacija “Syrian Observatory for Human Rights”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: