Victor Bario žuvęs matadoras

Tradicinėje Ispanijos koridoje buvo mirtinai sužeistas vienas garsiausių šalies matadorų Victor Barrio. Jis kovojo su daugiau nei puse tonos sveriančiu buliumi. Bulius kelis kartus išmetė matadorą į orą, kol galiausiai užkabino ragu ir perdurė jam krūtinę. Kovos draugai dar bandė gelbėti vyriškį, tačiau tai nebuvo taip paprasta, kadangi išerzintas gyvūnas buvo aršus ir nekontroliuojamas.

Galiausiai Victor Barrio buvo nugabentas į artimiausią ligoninę, tačiau dėl rimtų sužalojimų neišgyveno. Sužinojęs apie įvykusią situaciją, šalies premjeras Marian Rajoy socialiniame tinkle „Twitter“ pareiškė užuojautą mirusio vyro artimiesiems. Šalies rytuose, Teruelio miestelyje vykusią koridą televizija transliavo tiesiogiai, tad nelaimę matė tūkstančiai žmonių. Žinoma, žuvus pramogų arenos budeliui transliacija buvo skubiai nutraukta, renginys sustabdytas. Kas nutiko buliui nesunku numanyti.

Įvykį galima būtų pavadinti tragedija, bet kaip jums tūkstančiai priešingu rezultatu pasibaigusių dvikovų? Statistika akivaizdžiai negailestinga gyvūnams. Ispanas Victor Barrio buvo pirmasis žmogus, miręs arenoje nuo 1985 metų. Šiame sporte sužeidimų pasitaiko labai dažnai, tačiau mirtys – itin retas atvejis. Paskutinį kartą užfiksuotas įvykis, kai bulius mirtinai sužeidžia matadorą, buvo 1985 metais. Tą kart nuo sužeidimų mirė Jose Cubero. Pasak ekspertų, nuo 1700 metų žuvo tik 533 matadorai ir toks skaičius yra ganėtinai mažas, kadangi korida Ispanijoje vyskta itin dažnai. Žuvusių bulių nesuskaičiuos niekas.

Korida

© Wikimedia Commons nuotr.

Daug kas pateisinama banaliu posakiu: „Kol gyvuos korida, gyvuos ir Ispanija“. Ir iš tiesų, daugiau nei tūkstantį metų gyvuojanti tradicija vis dar susilaukia milžiniško populiarumo Portugalijoje, Meksikoje, Brazilijoje, Pietų  Prancūzijoje ir žinoma, jos tėvyne laikomoje Ispanijoje. Čia koridos populiarumą lenkia tik futbolas. Tiesa, klasikinė korida, kuomet kovojama iki mirties, išlikusi tik pastarojoje šalyje, kadangi kitos valstybės solidarizuojasi su gyvūnų teisių gynėjais ir yra atsisakiusios tradicijos, nudurti bulių renginio pabaigoje.

Nors retkarčiais matadorai kovos metu būna suluošinami ir lieka neįgaliais visam gyvenimui, dažniausiai apsieinama tik keliais nubrozdinimais. Tuo tarpu gyvūnai kiekvieno renginio metu negailestingai žudomi, erzinami, badomi ietimis ir galiausiai nuduriami stebint tūkstantinei kraujo ištroškusiai žmonių miniai. Visa tai vyksta XXI a. civilizuota save laikančioje Europoje.

Taip pat skaitykite: „VET PAW“ organizacijos narė Kinessa Johnson save vadina brakonierių medžiotoja

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: