© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Talibanas trečiadienį prisiėmė atsakomybę dėl praeitą naktį surengtos atakos Afganistane, kuri pareikalavo keturių JAV karių gyvybių.

Ši išpuolis buvo surengtas praėjus kelioms valandoms po to, kai Vašingtonas paskelbė, jog jo pareigūnai susitiks su sukilėliais, pradedant taikos derybas.

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) anksčiau pasveikino planuojamas derybas kaip “svarbų pirmąjį žingsnį”, bet perspėjo, jog priešakyje laukia ilgas ir duobėtas kelias, Afganistano ir NATO pajėgoms tęsiant jau 12 metų vykstančią kovą su sukilėliais.

“Praeitą naktį dvi didelės raketos buvo paleistos į Bagramo (oro pajėgų bazę) ir pataikė į taikinį. Keturi kariai žuvo, o dar šeši sužeisti. Raketos sukėlė didelį gaisrą”, – Talibano atstovas Zabihullah Mujahidas (Zabihula Mudžahidas) sakė telefonu naujienų agentūrai AFP.

Bagramas yra didžiausias JAV vadovaujamų pajėgų karinė bazė Afganistane, esanti į šiaurę nuo sostinės Kabulo.

Talibanas pernai nutraukė kontaktus su amerikiečiais ir visada atsisakydavo derėtis su Kabulu, tačiau trečiadienį sukilėliai atskleidė, jog jų biuras Katare “pradės dialogą tarp Talibano ir pasaulio”.

Vis dėlto jų pareiškime nebuvo tiesiogiai minimo taikos derybos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: