© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Vienas protestuotojas, sužeistas per susirėmimus su Turkijos riaušių policija, mirė nuo žaizdų, o jau dvi savaites vykstančių audringų demonstracijų prieš premjero Recepo Tayyipo Erdogano (Redžepo Tajipo Erdohano) vyriausybę padaugėjo iki penkių, nurodė viena teisininkė.

Protestai, kurių pagrindiniu židiniu tapo Taksimo aikštė Stambule, tikriausiai tęsis ir ketvirtadienį, nors premjero valdančioji partija pasiūlė referendumą dėl prieštaringai vertinamo plano užstatyti šalia tos aikštės esantį parką.

Šeimos advokatė Family lawyer Sema Aksoy (Sema Aksoi) nurodė, jog 26 metų Ethemas Sarisulukas (Etchemas Sarisiuliukas), kuris jau kelias dienas buvo laikomas intensyviosios terapijos skyriuje, ketvirtadienį buvo paskelbtas mirusiu. Manoma, kad jam į galvą pataikė ašarinių dujų kanistras, policijai malšinant protestus Ankaroje birželio 1 dieną.

Viena žmogaus teisių organizacija nurodė, kad tūkstančiams žmonių prireikė medicinos pagalbos dėl sužalojimų, patirtų per protestus, krečiančius Turkiją nuo gegužės 31 dienos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: