Ukrainos kariai EPA-ELTA nuotr.

Ukrainos konsulate Lenkijos Liublino mieste atidarytas pirmasis Ukrainos piliečių savanorių verbavimo centras.

Kaip rašo „Ukrinform“, tai „Telegram“ kanale pranešė Ukrainos gynybos ministerija.

„Pirmasis verbavimo centras atidarytas Ukrainos konsulate Liubline ir dirba kasdien nuo 9 val. iki 17 val. be pertraukų. Vietoje veikia karinė gydytojų komisija. Savanoriai rengiami Lenkijos suteiktame poligone. Ukraina juos aprūpina uniformomis ir užnugario parama, Lenkija – ginklais ir technika“, – sakoma  pranešime.

Kaip pažymima, procesas apima sutarties pasirašymą, 35 dienų mokymus poligone, tolesnį kvalifikacijos kėlimą NATO bazėse Europoje.

Paraišką galima pateikti oficialioje svetainėje arba Ukrainos konsulatuose ir ambasadose, informuoja Gynybos ministerija.

Oficialiame tinklalapyje taip pat rašoma, kad Ukrainos legionas yra pirmasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų savanorių dalinys, sudarytas iš užsienyje gyvenančių ukrainiečių. Į Ukrainos legioną stojama tik savanoriškai pasirašant sutartį. Legionas aprūpintas modernia technika ir ginkluote, kuri užtikrina aukšto lygio kovinę parengtį ir efektyvumą atliekant užduotis. Dalinys formuojamas Lenkijos teritorijoje, mokymams vadovauja NATO instruktoriai, pratybos vyksta šalių partnerių poligonuose.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, liepos 8 d. Varšuvoje pasirašytoje saugumo sutartyje numatoma sudaryti Lenkijos teritorijoje Ukrainos legioną – naują savanorių dalinį.

Stasys Gimbutis (ELTA)

Rekomenduojame

Naujienų agentūros ELTA informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "NAUJIENŲ AGENTŪRA ELTA" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: