© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Popiežius Pranciškus pirmadienį paragino pradėti tarpkonfesinį dialogą Mianmare, – tai jis padarė susitikęs su šalies demokratijos lydere Nobelio taikos premijos laureate Aung San Suu Kyi ( Aung San Su Či), su kuria kalbėjosi ir apie jos ilgametę veiklą.

Popiežius Pranciškus “išreiškė susižavėjimą opozicijos lyderės taikia kova už taiką ir demokratiją”, – sakė Vatikano atstovas Federico Lombardi (Federikas Lombardis).

“Popiežius pažadėjo melstis už Mianmarą, už tarpkonfesinį dialogą šalyje. Jis taip pat sakė, kad Bažnyčia bus pasiruošusi padėti Mianmare visiems, be jokios diskriminacijos”, – sakė Vatikano atstovas.

Popiežiaus pirmą kartą susitiko su garsiąja Mianmaro opozicijos lydere, kuri kritikuojama už tai, kad nepakankamai skiria dėmesio tvyrančiai įtampai tarp etninių ir religinių bendruomenių savo šalyje.

Pastaraisiais mėnesiais šalyje išaugusi įtampa kelia vis didesnį tarptautinės bendruomenės susirūpinimą.

Per kelis smurto protrūkius tarp Mianmaro budistų ir musulmonų bendruomenių nuo 2012 metų birželio šalyje žuvo maždaug 250 žmonių ir daugiau nei 140 buvo priversti palikti savo namus, daugiausia vakarinėje Rachinų valstijoje.

Katalikai, kurių Mianmare yra nedidelė mažuma, daugiausia gyvena šiaurės rytinėje šalies dalyje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: