Organizatorių archyvo nuotr.

Dainuojamosios poezijos žanro gerbėjai, nepraleidžiantys nė vieno bardų festivalio, tikriausiai jau įsidėmėjo dvi šviesiaplaukes merginas švytinčiomis šypsenomis, prisistatančias baltomis varnomis. Ir ne tik todėl, kad jos mėgtų laužyti įprastas taisykles ir skristi prieš vėją, o ir dėl to, kad taip vadinasi jų grupė – „Baltos varnos“. Tarp muzikos debesų šiuo metu jie nardo keturiese: grupę įkūrusios seserys dvynės Teresė ir Milda Andrijauskaitės, bosistas Julius Bakanauskas bei būgnininkas Šarūnas Dignaitis. Pati grupė skaičiuoja penktuosius gyvavimo metus.

Grupė pristatys debiutinį savo pastarųjų metų darbą – kompaktinę plokštelę „Dar nedaviau tau vardo“. Dešimt jau spėtų pamėgti dainų sutilps naujajame cd, kurį išleido geros muzikos ekspertai „Bardai LT“. Garso režisierius Ignas Juzokas apie darbą kartu grupės „Baltos varnos“ kūrėjais sako: „Didžiausias džiaugsmas kurti ir mokytis kartu. Leisti sau truputį daugiau, nei to reikalauja žanras ar stilius. Tai – viena iš daugelio panašių minčių, aplankiusių kuriant šį albumą. Tikrai džiaugiuosi galimybe dirbti su profesionalais“. Būtent, profesionalumas, tikslumas, išbaigtumas dera naujajame grupės darbe. Kompaktinėje plokštelėje skamba ir kviestinių svečių instrumentai – Gintaro Šulinsko gitara, Igno Juzoko elektrinis pianinas, Gabrielės Ašmontaitės arfa. Vieną dainą kartu su grupe įrašė merginų tėtis, grupės „Sadūnai“ lyderis Gintaras Andrijauskas.

Kompaktinės plokštelės pristatymams grupės nariai ruošiasi netausodami laiko ir negailėdami jėgų. Žada surengti neeilinius išskirtinius pasirodymus Lietuvoje.

Vasario 1 d. 20 val. gyvos muzikos klube „Tamsta“ – svečiuose Andrius Kaniava, „Baltasis Kiras“, Gytis Ambrazevičius ir Grupė, Andrius Zalieska – Zala, Giedrius Arbačiauskas.

Vasario 10 d. 21 val. muzikos klube „Punto Jazz“, Kaune svečiuose „Baltasis Kiras“.

Vasario 11 d. 18 val. Žagarės kultūros centre. Svečiuose aktorius Gediminas Storpirštis.

Kovo 10 d. 18 val. Panevėžio muzikiniame teatre – svečiuose Giedrius Arbačiauskas. Balandžio 8 d. 18 val. Pasvalio kultūros centre.

Nepraleiskite progos susitikti.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: