©kmn.lt archyvo nuotr.

Kauno menininkų namuose (V.Putvinskio g. 56) balandžio 4 d., ketvirtadienį, 18 val., ispaniškas temperamentas koncerte „PASADOBLIS mecosopranui ir gitarai“. Dalyvaus: Rita Novikaitė – mecosopranas ir Sergejus Krinicinas – gitara.

Programoje: Pablo Luna, Francisco Tarrega, Francisco Asenjo Barbieri, Ernesto Lecuona, Manuel María Ponce, Isaac Albéniz, Ruperto Chapi, Alexander Vinitsky kūriniai. Kviečiame į stipria vidine emocija išreikštą pasadoblio muzikos ir dainų koncertą.

Bilietus galima įsigyti Kauno menininkų namų „Mūzų svetainėje“ (I–IV 10–13 val., 14–17 val., V 10–13 val., 14–16 val. ir prieš renginį), o taip pat visose TIKETA kasose (aptarnavimo mokestis iki 4 Lt). Bilieto kaina 20 Lt (su nuolaida moksleiviams, studentams, senjorams, žmonėms su negalia ir turintiems „Daily Card“ nuolaidų kortelę – 15 Lt). Informacija tel. (8–37) 22 31 44, www.kmn.lt

Pasadoblis (isp. paso doble – „dvigubas žingsnis“) – šokis, kilęs iš pietų Prancūzijos, tačiau išgarsėjęs kaip ispanų šokis, imituojantis koridą. Pasodoblis yra Lotynų Amerikos šokis, kuris laikomas ispanišku maršu. Ispanijoje šis šokis žinomas el soleo pavadinimu. Jis skambėdavo toreadorams žengiant į areną.

Pasodoblis yra šokiu pavaizduota bulių kova. Vyras vaizduoja toreadorą, tačiau dama neimituoja buliaus judesių, ji atlieka tik raudono audeklo kapos arba muletos funkcijas.

Dažnai jis vadinamas vyrų šokiu. Vyras perteikia išdidumą, drąsą, ryžtą ir kitas toreadorų savybes. Dama laikosi reikiamos distancijos, atskleidžia raudono audeklo judrumą ir greitumą.

Ne veltui savo programą taip pavadino dainininkė Rita Novikaitė ir gitaristas Sergejus Krinicinas: „…kartą išsišnekėjom, jog abu mėgstam Lotynų kraštų bei ispanų muziką, mums tai – gyvybinės energijos ir meilės muzika, skambanti širdies ritmu ir masinanti žmogaus sielą šokti bei juoktis.“

kmn.lt archyvo nuotr.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: