Vidas Bareikis / Organizatorių archyvo nuotr.

2015-ųjų lapkričio mėnesį duris atvėrė „ORIXO “ – moderni koncertų erdvė, skirta aukščiausios kokybės pasirodymams. Tai bene vienintelis klubas Lietuvoje, kuriame į garso kokybę bei muzikantų komfortą buvo atsižvelgiama pirmiausiai – erdvi scena, akustiškai izoliuota patalpa bei aukštos klasės garso įranga pavertė seną, tuščią salę patrauklia erdve gyvos muzikos mėgėjams.

Minimalistinio interjero klubo vieta „Undinės“ laisvalaikio centre pasirinkta neatsitiktinai – kelis metus buvo ieškoma erdvė, kuri turėtų svarbiausius muzikos klubui būtinus elementus, taip pat norėta įsikurti šalia aktyvaus ir bruzdančio Kauno senamiesčio, kartu išvengiant problemų su muzikos nemėgstančiais kaimynais. Pasak klubo rengėjų, salė įrengta taip, kad nebūtų akustinių duobių bei „aklųjų“ zonų, tad kiekvienas klausytojas gali mėgautis aukščiausios kokybės garsu.

Per metus „ORIXO“ surengė dešimtis koncertų – pirmuosius pasirodymus čia paruošė ispanai Patax bei kubiečiai Caracol De la Habana, vėliau perdavę estafetę didžiausiems Lietuvos muzikantams bei grupėms: klube grojo Saulės Kliošas, BA., Freaks on Floor, G&G Sindikatas, Baltasis Kiras, Vaidas Baumila, BIX, Golden Parazyth, Naktinės Personos bei daugybė kitų.

Kelis šimtus svečių talpinantis klubas neapsiriboja vien koncertais – erdvė atvira ir privatiems vakarėliams bei renginiams. Šiemet „ORIXO“ vyko garsiosios Andriaus Tapino „Laisvės TV“ laidos „Laikykitės Ten“ bei Manto Bertulio projekto „Kvepia Kelionėm“ filmavimai, „Gintarinių Akinių“ organizuoti muzikos kvizai, įvairios viktorinos bei „Laisvų Pokalbių Vakarai“.

orixo

Organizatorių archyvo nuotr.

Metams besibaigiant, „ORIXO“ neužmiega žiemos miegu ir kviečia į Vido Bareikio koncertą. Paskutiniu metu daugiausiai pajėgų įdėjęs į laidą „Auksinis Balsas“, muzikantas po neilgos pertraukos vėl grįžta į sceną.

Praėjusiais metais pasirodęs trečiasis Vido Bareikio albumas „Klausimai“ buvo išleistas pakartotiniu tiražu – pirmasis leidimas ištirpo iškart po jo pasirodymo. Klausytojus sužavėjusios albumo dainos „Bradas Pitas“ bei „Babkės“ šią vasarą sulaukė ir akustinių versijų su vaizdo klipais, filmuotais Basanavičiaus gatvėje Palangoje bei pajūryje.

Prieš tai pasirodę du soliniai Vido Bareikio albumai (dar du buvo išleisti su grupėmis „Suicide DJs“ ir „Stipriai Kitaip) „Panda“ ir „Žmogus Bet Šuo“ taip pat neliks užmiršti – atlikėjas žada sugroti stipriausias ir labiausiai klausytojų pamėgtas dainas „Trys Kanados“, „Eina Sau“, „Žmogus Orkestras“ ir kitas.

Vido Bareikio pasirodymas ORIXO jau gruodžio 17 d.

Durys: 20:00 val.

Pradžia: 22:00 val.

Bilietus platina: bilietupasaulis.lt

Organizatoriai pasilieka teisę į renginį neįleisti apsvagusių asmenų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: