Kauno „Žalgirio“ krepšininkai VTB Vieningosios lygos mažajame finale po įdomios bei atkaklios kovos palaužė į kitą Eurolygos etapą prasibrovusius Maskvos srities „Chimki“ krepšininkus (78:72) bei VTB lygos sezoną užbaigė trečioje vietoje.

Kur kas aktyviau dvikovą pradėjo žalgiriečiai – po Marcuso Browno tritaškio, Manto Kalniečio reido bei Dainiaus Šalengos tikslaus dvitaškio, „Žalgiris“ sužaidus dvi minutes įgijo septynių taškų pranašumą (7:0). Svečiai į tai atsakė tiksliu tolimu metimu bei viena realizuota bauda (4:10), nepaisant to, „Žalgiris“ ir toliau didino persvarą – M.Kalniečiui realizavus tritaškį, o M.Brownui sumetus baudas, kauniečių persvara pirmą kartą išaugo iki dviženklės – 17:7. „Chimki“ ketvirčio pabaigoje pavyko priartėti iki 12:18, tačiau antrasis M.Browno tikslus tolimas šūvis bei Martyno Pociaus dvitaškis su pražanga po pirmųjų dešimties minučių leido žalgiriečiams pirmauti dvigubai – 24:12.

Po dvi minutes trukusio atokvėpio Ramūno Butauto auklėtiniai išsaugojo žaidimo gijas savo rankose bei po penkių Aleksandro Čapino taškų iš eilės nutolo iki 29:14. „Chimki“ atsakas į tai buvo spurtas 7:0 (21:29), tačiau rusai ir toliau nespėjo paskui M.Pocių (21:31). Deja, kauniečiams ir toliau trūko stabilumo – Rusijos vicečempionai dar kartą atkarpą laimėjo 7:0 bei privertė R.Butautą prašyti antrojo minutės pasitarimo (28:31). Krepšininkams išklausius trenerių nurodymus aikštelėje ir toliau virė lygi kova, o itin gražų tašką pirmajai susitikimo daliai padėjo D.Šalenga, su lyg finaline sirena į „Chimki“ krepšį smeigęs sudėtingą tritaškį – 38:35.

Po ilgosios pertraukos „Chimki“ krepšininkai į aikštę žengė itin užsidegę, o tai atsispindėjo ir jų žaidime. Svečiai iš Rusijos išnaudojo kauniečių klaidas, surengė spurtą 9:0 bei pirmą kartą išsiveržė į priekį – 44:38. Nepaisant to, žalgiriečiai baltos vėliavos kelti net nesiruošė: D.Šalenga pataikė dvitaškį ir tritaškį, M.Pocius įsūdė du metimus iš tolimos distancijos, o tai leido sporto halėje susirinkusiems aistruoliams lengviau atsikvėpti – 49:46. Sergio Scariolo auklėtiniai prabėgus minutei kiek atgavo žaidimo ritmą (53:49), tačiau M.Pociaus bei Mario Delašo taškų dėka „Žalgiris“ vėl atgavo iniciatyvą – 54:53. Trečiasis ketvirtis taip ir baigėsi.

Prieš lemiamą susitikimo atkarpą R.Butautas sugebėjo užvesti savo komandą, kuri pirmosiomis minutėmis žaidė nepriekaištingai. Protingai suklaidinus varžovą bei taškus iš arti pelnius M.Delašui, o po akimirkos tritaškį per gynėjo rankas pataikius M.Kalniečiui, „Žalgiris“ pirmavo rezultatu 59:53. „Chimki“ į tai atsakė dviem rezultatyviais išpuoliais (57:59), tačiau ir toliau šaltakraujiškai iš toli šaudė M.Brownas (62:57). Kad ir kaip sušvelninti skirtumą stengėsi svečiai, „Žalgiris“ ir toliau buvo nesustabdomas – po M.Pociaus sudėtingo reido „Žalgiris“ pirmavo devyniais taškais (66:59). Situacija nepasikeitė ir po fantastiško M.Pociaus tritaškio paskutinę atakos sekundę (69:61). Nors varžovai ir atsakė dvitaškiu, M.Pocius ir toliau smaginosi, jam pataikius ketvirtąjį tritaškį iš penkių „Žalgiris“ pirmavo 72:63. „Chimki“ ir vėl surengė tikslią ataką (65:72), vis tik M.Pociaus sustabdyti jiems nepavyko. Po dar vieno jo tolimo metimo nusišypsojo net „Chimki“ strategas S.Scariolo (75:65). Per paskutinę minutę žalgiriečiai išsaugojo turėtą pranašumą bei aidint finalinei sirenai džiaugėsi pelnytai iškovota pergale mažajame finale – 78:72.

„Žalgiris“: M.Pocius 26, M.Brownas 15, D.Šalenga 12, M.Kalnietis 10, M.Delašas 8, A.Čapinas 7.

„Chimki”: K.Langfordas 20.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: